Varkenshouderij

Achtergrond 142 x bekeken 2 reacties

SGP: snel openheid in mkz-zaak

Minister Verburg moet nu snel openheid geven over het mond- en klauwzeermonster dat heeft geleid tot de besmetverklaring in Kootwijkerbroek in 2001.

Dat zegt Bas van der Vlies van de SGP. Van der Vlies heeft samen met Janneke Snijder (VVD) en Joop Atsma (CDA) vragen gesteld aan de landbouwminister over de uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.

Tot nu toe heeft het ministerie stelselmatig geweigerd de laboratoriumgegevens vrij te geven. Het CBB heeft nu bepaald dat betrokken boeren recht hebben op die gegevens. Volgens Van der Vlies kan het aangerichte leed niet meer worden vergoed, "maar helderheid kan wel helpen om een punt te zetten achter deze tot op de dag van vandaag uiterst pijnlijke episode."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Oeps

  Ik wens de SGP-er heel veel succes toe.
  't eerste monster blijkt namelijk NEGATIEF te zijn.... alleen was er toen al overal gezegd Positief!
  Daarna per ongeluk ergens een buisje gevriesdroogd virus / bacterie laten vallen in een veestal..... toen was de MKZ "gelukkig" en feit voor de ambtenaren die te vroeg hebben geroepen dat het eerste geval positief was. Maar ja..... dit zal wel in de doofpot blijven. Over een jaar of 60 komt dit pas boven water en echt niet eerder. Ik hoop dat het toch eerder boven water komt, maar dit zal dan een heleboel kwade agrariërs opleveren richting de diverse controlerende instanties en Den Haag.

 • no-profile-image

  dirk

  Als ik Snijder was maar eerst Oplaat aan zijn jas trekken gezien zijn houding te tijde van de mkz crisis en hoe hij daar mee omging Bij boeren op de bedrijven de boeren van alles en nog wat beloven en in den haag heel iets anders doen Als hij toen had opgetreden had dit niet mogelijk hoeven te zijn Geld overigens ook voor die belhamer van een Waalkens Hoe is het mogelijk dat die figuur nog steeds in de kamer zit En als het om landbouw gaat haantje de voorste is

Of registreer je om te kunnen reageren.