Varkenshouderij

Achtergrond 213 x bekeken 2 reacties

Rigide campagne

Je kunt zeggen wat je wilt van organisaties als Wakker Dier, ze weten hoe je publiciteit moet maken. Dat bleek bijvoorbeeld met de castratiespotjes van de stichting, waarmee Wakker Dier zelfs een bronzen effie won.

Dat is een prijs voor effectiviteit in de reclame. De campagne zette wel zo veel druk op de discussie, dat nu daadwerkelijk een einde wordt gemaakt aan het onverdoofd castreren van mannelijke biggen. De laatste beletselen om daarmee van start te gaan zijn weggenomen: zeugenhouders kunnen op cursus in Sterksel, een fonds voor de financiering van de aanschaf van apparatuur is opgericht. Voor sommige organisaties is dat niet (snel) genoeg: zo dreigt Varkens in Nood de supermarkten voor de rechter te dagen.

Daarmee overschreeuwt Varkens in Nood. Nu wint Wakker Dier ook geen prijzen voor genuanceerde campagnes. Dat was met de castratiereclame niet het geval en dat is allerminst zo bij de spotjes over het nieuwe doelwit, (blank) kalfsvlees. De organisatie schroomt niet halve of hele onwaarheden te gebruiken om het publiek voor zich te winnen.

In het verleden sprong de sector dan als een bok op de haverkist. Via juridische procedures probeerde zij haar recht te halen. Het effect was averechts. Nu zoekt de vleessector de media in plaats van de rechter om het rigide beeld te corrigeren. Zij toont aan geleerd te hebben: niet direct in de verdediging, maar open en eerlijke publieksvoorlichting.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Lizette

    Hahah, dus de sector verlies steeds bij de rechter van WD en dan concludeert de blogger dat de sector gelukkig nu kiest om de halve en hele onwaarheden in de media recht te zetten. Maar waarom verloor de sector dan steeds? Ooit aan gedacht boerenblogger dat de sector ook wel eens met halve en hele waarheden voor de rechter stond en daarom ten onrechte gelijk kreeg? Je mag ook als AGD-blogger wel gewoon feitelijk blijven hoor!

  • no-profile-image

    Jottum

    Waarom verloor de sector dan steeds? Heel simpel, omdat de Nederlandse rechters ook links zijn, en misschien ook nog wel lid van WD onder een valse naam. De sector heeft in ieder geval nog nooit verloren op steekhoudende argumenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.