Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken 7 reacties

Prijs varkensbrok omlaag

Het onderzoeksinstituut LEI heeft zijn prijs voor varkensbrok met e.w. 1,08 voor vorige maand verlaagd met 30 cent naar €27,60 per 100 kg. Daarmee is de eerste prijsverlaging een feit. De LEI-prijs van varkensbrok is sinds begin 2007 fors gestegen,
De prijzen voor granen staan onder druk door goede oogsten. Een verdere daling van de varkensbrokprijs met 3 tot 4 euro per 100 kg is haalbaar.

prognose

dalend

Laatste reacties

 • no-profile-image

  poggenboer

  3 tot 4 euro zou al lang gerealiseerd moeten zijn, een verlaging van 8 tot 12 euro op korte termijn is niet alleen noodzakelijk maar moet ook haalbaar zijn.

 • no-profile-image

  jos

  Helemaal mee eens Poggenboer. Als we een simpel rekensommetje maken leren we dat de brok een klein procentje gezakt is, vervolgens nogmaals maar nu kijken we naar de telersprijzen voor tarwe en dan zien we dat dit meer dan 35% is! Ergo: de prijs van brok kan zeker nog met minimaal 10 euro omlaag en ik hoop dat dit geen 6 tot 9 maanden hoeft te duren

 • no-profile-image

  gerard

  he jongens als de voerleverancier niet wil verlagen met de prijz hier doe dan net zo als mij ga naar een duiters die is al 5 euro per 100 kg gezakt en deze maand zal deze nog eens 2 euro zakken

 • no-profile-image

  frank

  Beste Gerard, geef me ff de naam en/of telnr. van die Duitser dan kan ik hem contacteren

 • no-profile-image

  gradje

  zorg in deze slechte varkens tijden dat de voer prijzen ook actueel blijven, lijkt wel dat de voerindustrie hier wat voor het zeggen heeft om geen prijzen vrij te geven.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Het LEI geeft maar 1 keer per maand een onafhankelijk overzicht van de voerprijzen. Boerderij zou die prijzen vaker willen publiceren, maar dat is tot nu toe nog niet mogelijk.
  Groeten, Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  harm

  de graaicultuur bij de mengvoerleveranciers lijkt hier ook van toepassing, prijsafspraken geen concurerende prijzen onderling, makelijk geld verdienen over de rug van de boeren, ligt hier geen urgente opdracht voor de NMA!!!!!???????

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.