Varkenshouderij

Achtergrond 211 x bekeken 8 reacties

Lab-uitslagen bekend; wel MKZ in Kootwijkerbroek

Enkele veehouders uit Kootwijkerbroek hebben vandaag inzage gekregen in de laboratoriumgegevens van ID-Lelystad over de MKZ-uitbraak in 2001.

Volgens het ministerie van LNV bevestigen de laboratoriumgegevens dat in 2001 in Kootwijkerbroek het MKZ-virus is aangetroffen. "Ik hoop dat we nu een punt kunnen zetten achter die afschuwelijke MKZ-uitbraak", zegt minister Gerda Verburg.

De veehouders, die de stukken via hun advocaat in hun bezit kregen, hebben altijd getwijfeld of er wel MKZ was in Kootwijkerbroek, zijn nog niet zo ver. "We zullen ons nu eerst buigen over de inhoud van de stukken", zegt veehouder Gert Jan Dokter. "LNV is blijkbaar erg zeker van zijn zaak. Maar minister Verburg is geen viroloog."

Met de vrijgave van de stukken geeft LNV uitvoering aan de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB) van 9 september. Het CBB stelde toen de veehouders in het gelijk, die lang hadden aangedrongen op inzage in de gegevens.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gino

  De overheid is hier in gebreke gebleven. Door 7 jaar te wachten met het vrijgeven van laboratoriumgegevens hebben ze nu in ieder geval de schijn tegen. Als je zo zeker bent van je zaak leg het dan gelijk op tafel en niet na 7 jaar.

 • no-profile-image

  mitie

  moest dit 7 jaar duren om het te vervalsen;net als bij de staatsloterij daar vallen een deel van de loten op niet verkochte loten ;;en dan de jackpot ;;onder de tien miljoen;valt de prijs op niet verkochte loten ;;maar wel loten verkopen met jackpot kansen ;;tegen beter weten in;; !!! ?????

  dat is nu die geloofwaardige STAAT der nederlanden;;met hun m.k.z. raport !!! ???

 • no-profile-image

  Mark

  Zelfs wanneer 100 deskundigen zeggen dat er in Kootjewijkerbroek wel degelijk MKZ aanwezig was, zullen de meeste boerkes daaro blijven volhouden dat het een leugen is.
  Daar helpt niets meer tegen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Weten schap, je kunt zelfs niet zorgvuldig lezen. Ik had het inderdaad over bewijs op basis van een theorie.

 • no-profile-image

  weten

  Melkveehouder bevestigt de theorie van Mark, het is nooit goed, en het is nooit genoeg. Altijd weer het laatste woord dat iets niet klopt, ook al is het bewijs allang geleverd.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  In theorie wilden ze mkz hebben maar in de praktijk niets bewezen.

 • no-profile-image

  dirk

  En labgegevens zijn niet te manipuleren??????Wat een lachertje!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Och wetenschapper mark, in de wetenschapswereld zou het moeten zijn dat men bereid is de theorie aan te passen als de feiten wijzigen. Maar egotrippende pseudo wetenschappers die denigrerend over boerkes praten hebben zo hun eigen wijsheid.
  Zij zeggen stoïcijns; als de feiten niet kloppen met de theorie dan is dat jammer voor de feiten.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.