Varkenshouderij

Achtergrond 202 x bekeken 6 reacties

Kootwijkerbroek kan zich buigen over MKZ- test

Varkenshouder en vleeskalverhouder Gert-Jan Dokter uit Kootwijkerbroek is verheugd met opdracht die de rechter aan het landbouwministerie heeft gegeven.

De achterliggende gegevens over de mkz-test die leidde tot de besmetting in Kootwijkerbroek in 2001 moet alsnog op tafel komen.

Dokter zegt dat met deze uitspraak "de waarheid na een lange moeizame strijd toch op tafel zal komen, hoe die ook uitvalt."

Dokter heeft in de strijd tegen het ministerie samen opgetrokken met ondermeer veehouder Henk van den Brink. Het ministerie heeft gisteren aangegeven de gevraagde stukken te zullen opsturen. De Kootwijkerbroekse veehouders willen aan de hand van de stukken kijken of de gevolgde procedures bij het mkz-laboratorium in Lelystad goed zijn gevolgd en of de uitslag zelf correct is.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  7 jaar nodig om een reden te vinden om het niet bestaan van mkz om te buigen in hoe hoe kun je de boer zolang mogelijk pesten.
  Als de boer ook maar iets lijkt achter te houden kunnen ze bij de overheid wel direct reageren. Doet me denken aan een partij cda: criminelen,dictaters en afpersers.

 • no-profile-image

  Geert

  Heel leuk allemaal. Ik denk dat die kootwijkerbroekers het toch nooit zullen geloven. Wanneer blijkt dat alles correct is verlopen zal men daar wel weer beweren dat er in die 7 jaren veel bewijsmateriaal verdwenen is. Kortom een sigaar uit eigen doos, verspilde energie. Het lijkt mij beter dat ze in die regio eens de boel een beetje gaan opruimen. Zelden zo'n rotzooi bij elkaar gezien, om bij een kalverstal te komen moet je eerst door de stront van een ander baggeren. Geen wonder dat daar wat uitbreekt.

 • no-profile-image

  Klaas

  Verwacht je nu echt dat de juiste oorzaak bekend wordt, alle bewijzen zijn al lang onvindbaar of door de papierversnipperaar. Verantwoordelijken kunnen zich natuurlijk ook niets herinneren.

 • no-profile-image

  johan

  T is treurig dat het dik 7 jaar had moeten duren voordat dit tot een uitspraak gekomen is. Nu is het afwachten of de echte waarheid op tafel komt... en dat zullen we waarschijnlijk nooit komen te weten...

 • no-profile-image

  dirk

  Gefeliciteerd Docter en Brink voor jullie inzet Ik vraag mij nog steeds af waarom lnv hier iets te verbergen heeft anders had men dit toch allang bekend gemaakt

 • no-profile-image

  dirk

  Geert uit franeker gezien je uitspraken heb niets met mkz te maken gehad en ben je helemaal geen boer Ik kan je zeggen van wel Dat er nog steeds door lnv ontwijkende antwoorden worden gegeven is niet pluis zolang het tegenovergestelde niet is bewezen Nogmaals hulde aan diegenen die vol blijven houden waar ik zelf ook bij behoor tot de laatse steen hierover boven is Dit had allang geregeld moeten zijn maar dit ligt puur aan lnv en de politiek {doofpot cultuur}

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.