Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken

Herstructurering Vion in Duitsland afgerond

Vion houdt vast aan de huidige decentrale bedrijfsstructuur.

Daarbij werken onder de concernparaplu een relatief groot aantal regionaal opererende dochterondernemingen. Dat zegt Uwe Tillmann, de Duitse directietopman voor vers vlees en gemaksvoedselproducten (convenience) in het Nederlandse concern.

Volgens Tillmann is de herstructurering in het kielzog van de overnames van Moksel en Nord- en Südfleisch in Duitsland grotendeels afgerond. De voorlopig laatste opvallende maatregel op dit vlak is de sluiting van de vestiging van Südfleisch-onderdeel Lutz Fleischwaren in Helmbrecht per 1 oktober. De productie wordt overgeplaatst naar een ander dochterbedrijf, in casu Nohra in Weimar.

Hierna volgen hooguit nog enkele structurele aanpassingen, zegt Tillmann in het Duitse zakenblad Lebensmittelzeitung. Dat geldt ook voor de structuur in Nederland. "Hoe decentraler we werken, des te beter staan we in contact met onze afnemers. Er is geen onderneming in de branche, die zoveel verschillende regionale specialiteiten kan aanbieden als wij en tegelijkertijd ook op nationaal en Europees niveau aan de wensen van de klant tegemoet kan komen", aldus de topman van Vion.

De relatie van een product met een bepaalde regio wordt naar de overtuiging van Tillmann de komende tijd alleen maar belangrijker. "Onze uitgangspositie is daarvoor goed", constateert Tillmann.

Of registreer je om te kunnen reageren.