Varkenshouderij

Achtergrond 205 x bekeken 1 reactie

Vleesvarkens pas op de plaats

De noteringen voor de vleesvarkens hebben deze week een pas op de plaats gemaakt en zijn voor week 32 onveranderd blijven hangen op 1,68 euro. De slachterijen klagen al weken dat de betaalde prijzen voor de varkens te hoog zijn, ten opzichte van de resultaten van de vleesverkoop.
De vleeshandel wist in de afgelopen periode de nekken en de schouders tegen wat hogere prijzen af te zetten, terwijl de handel in de hammen juist wat minder goed verliep, ook vanwege de vakantieperiode in Italië. Daar sluiten in augustus sluiten veel bedrijven die de hammen verwerken, voor enkele weken hun poorten.
In heel Midden-Europa bleven de noteringen voor de vleesvarkens hangen. In het begin van de week leek een verhoging nog mogelijk, maar ook in de vakantielanden als bijvoorbeeld Spanje kon de hogere vleesverkoop in verband met vakantie geen doorbraak forceren. Een beeld dat zich in de komende weken nog even zou kunnen voortzetten. In Oost-Europa en in Duitsland worden de noteringen als te hoog ervaren. Het niet al te grote aanbod houdt de huidige prijzen nog in stand.
De situatie in Noord-Europa lijkt gunstiger af te steken. Danish Crown verhoogde in de afgelopen weken al twee keer de notering. Nochtans blijft de Deense notering met 1,38 euro per kilo het slotstuk in de Europese rangorde.

Prognose:

onveranderd

Dick Duindam

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    nee; de tarwe enz. zijn aan het zakken.
    EN je zal zien dat de varkensprijzen zullen zakken. stom hé. dat wij boeren nu niet de komende weken de prijze hoog kunnen houden.
    en houd op met ons boeren voor de gek houden dat weer rond het nieuwe jaar de opberengst prijzen hoog zullen zijn. de heffingen op import vlees die europa binnen komt is terug gezet op O. dus over een half jaar zullem we het merken.

Of registreer je om te kunnen reageren.