Varkenshouderij

Achtergrond 369 x bekeken 2 reacties

Varkenssector investeert in Oost-Europa

Mengvoerfabrikant Cehave Landbouwbelang heeft vestigingen in Polen, de Oekraïne en het oosten van Hongarije. Het bedrijf is nog op zoek naar een bedrijf in het westen van Hongarije.
De Heus is in Polen en Tsjechië gevestigd met eigen bedrijven en is bezig met het opzetten van een eigen vestiging in Rusland.
Nutreco zit met premixenbedrijven in Polen, Hongarije, Oekraïne, Rusland en Tsjechië. Het voerbedrijf heeft recent een bedrijf in het laatstgenoemde land overgenomen.
De fokkerij-organisatie Topigs heeft drie dochterondernemingen in Tsjechië, Hongarije en Rusland. Vanuit die landen bedient zij varkenshouders in Oost-Europa. In Roemenië heeft Topigs wel een productiebedrijf (distributeur), maar geen dochterbedrijf.
PIC heeft vestigingen in Polen, Tsjechië, Roemenië en Rusland. De afzet van PIC in het laatstgenoemde land stijgt snel, terwijl die in Polen daalt. Hypor heeft joint ventures of distributeurs in Roemenië, de Oekraïne, Rusland, Servië, Kroatië en Polen. Hypor wil de productie van het aantal F1-gelten in Rusland tussen 2009 en 2010 verdubbelen naar 120.000 per jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  worden we zo dadelijk weer van die kant vol gegooid met biggen

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik weet enkele nog betere investeringen voor de nederlandse agroind.!??

  Een parapluwinkel in de sahara , of een winkel in winters skimateriaal op Honolulu .


Of registreer je om te kunnen reageren.