Varkenshouderij

Achtergrond 166 x bekeken 3 reacties

Biggen trekken nog iets aan

De biggen zijn deze week wel weer iets aangetrokken en wel met een halve euro tot 1 euro. De prijzen trekken nog niet echt hard door. De rek lijkt er een beetje uit. De handel in biggen loopt daarbij natuurlijk aan de leiband van de ontwikkeling in de varkensprijzen, die de laatste weken ook stil hebben gestaan. Op basis van bestaande contacten worden de koppels biggen nog wel geplaatst, maar voor die biggen die over zijn is verder weinig ruimte in de export. De handel met landen als Spanje en Italië, maar ook Polen en Hongarije gaat nog steeds zeer moeizaam. Er is misschien wel wat meer interesse uit het buitenland maar de afnemers houden beide handen voorlopig op de knip en willen niets te veel geven. Er zal zeker nog meer geduld nodig zijn voordat de interesse in Nederlandse biggen echt gewekt is in de voormalige Oostbloklanden.
De verwachting is dat de biggen het de komende week nog iets beter gaan doen op de markt. Wellicht dat de voerprijsverlagingen op korte termijn iets verlichting kunnen brengen aan de kostprijskant.

Prognose:

biggen plus €,50

Dick Duindam

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorine

  of kortom de biggen hoeven niet veel omhoog omdat toch het voer waarschijnlijk gaat zakken????????
  Geweldig zo'n verhaal.

 • no-profile-image

  Smale

  De DPP laat het er helemaal bij zitten. De notering zakt steeds verder onderuit tov andere noteringen. Handelaren kopen met steeds hogere toeslagen biggen bij elkaar weg en zetten vervolgens de DPP-commissie onder druk om de notering te drukken. Sinds de laatste inwisseling vorig jaar ("de DPP moet een strakke notering neerzetten, zodat toeslagen niet oplopen") is de DPP tov anderen ongeveer 4 euro weggezakt. Dit maakt de DPP ongeloofwaardig en ongeschikt om biggen op te verhandelen. Ook buitenlandse afnemers krijgen de indruk dat hier de biggen weggegeven worden. Schande!

 • no-profile-image

  powerpig

  klopt helemaal: DPP prijst zich op deze manier helemaal uit de markt c.q. laat zijn oren te veel te veel hangen naar een paar exporteurs!!
  Ook deze week lopen de buitenlandse noteringen weer verder weg: schande!!

Of registreer je om te kunnen reageren.