Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken 6 reacties

Varkensprijs blijft onveranderd

De vleesvarkensprijs blijft volgende week naar verwachting onveranderd. Vanochtend zag de markt er nog positief uit, maar naarmate de dag vorderde bracht varkensvlees toch niet meer op. Afnemers van dat vlees tonen steeds meer weerstand tegen de forse prijsstijgingen in de afgelopen weken. Het aanbod van vleesvarkens blijft krap. De Duitse varkensslachterijen houden hun prijzen vooor volgende week desondanks onveranderd op € 1,77 per kilo.

Vooral Oost-Europa heeft veel behoefte aan levende varkens en varkensvlees. Daardoor trekken de prijzen van het voorstuk van het varken (schouders en nekken) fors aan. De achterdelen van het varkenskarkas (vooral de hammen) zijn moeilijker te verkopen.

Prognose:

onveranderd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  is wel nodig 3-5 cent maar wie koop ze daarvoor mijn info is max gelijk maar we zullen zien ik hoop dat u info klopt

 • no-profile-image

  Welsumer

  Varkens de komende vijf weken gelijk en de biggen elke week plus drie.
  Ga even zes weken op vakantie

 • no-profile-image

  varkensboertje

  hoge prijs? kostprijs is 1,79.
  En de biggen moeten ook zeker omhoog want zo blijft er geen varkensboer over.

 • no-profile-image

  boertje

  BOERTJE GELIJK...!!!!! SCHRIJF DAN NIET EEN VERHAAL OM 10:05 OM HET VERVOLGEN AL BINNEN EEN PAAR UUR WEER TE VERANDEREN MAAK JE ALEEN ONGELOOFWAARDIG.

  AL JE SCHRIJF ZE WORDEN DURDER HOOP IK DAT JE HET DE VOLGENDE KEER WEL GOED HEBT

 • no-profile-image

  Patrick

  Die laatste alinea begrijp wie het wil!
  Dat Oost Europa slaat nogal op Hongarije en dat is moeilijk te knopen aan de werkelijkheid !
  Cora -Auchan-Metro-CBA-Tesco ,allen kopen steeds volledige (meestal ontvelde zonder kop)varkenskarkassen Hoezo die hammen ?
  Ik denk dat dit (Vion)verhaaltjes zijn om de producent te sussen .
  Als die grote ketenen het maar niet willen betalen dan zal de boer de klos blijven. In Belgie (waar er toch nog altijd meer koopkracht is als hier) dalen dezer dagen de beursaandelen (van die ketenen)om reden verliescijfers in het vooruitzicht zijn .
  Hier is de koopkracht veel lager en is de werkingsstructuur(die ik maar al te goed ken bedoeld dagomzet vaste kosten en winstmarges) veel meer verlieslatende en doch breid men uit en maakt men megawinsten .
  Niet moeilijk als men het hier ongestoord op de producent kan verhalen en of het een Nederlandse of Hongaarse producent is voor hen maakt dit niet uit !.
  Hoe kan een Nederlandse karkas(incl de Wolter koops (1500km)transportkost) concureren met een Hongaarse die kwa marktprijs al goedkoper is ?
  In melk nog wrapanter : Hoe kan melk uit de buurt van Veltem (Sint Truiden B.)bij CBA Hongarije stukken goedkoper zijn dan Hongaarse die 1500 km dichter word geproduceert ?
  Het zij nu eenmaal zo !

 • no-profile-image

  harm

  het aanbod wordt nog kleiner ,de prijs gaat zeker>E2,00 worden op korte termijn, niet te veel varkens leveren komende week!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.