Varkenshouderij

Achtergrond 184 x bekeken 2 reacties

Onveranderde varkensprijs Vion

Vion houdt zijn prijs voor vleesvarkens deze week onveranderd op € 1,65 per kilo geslacht gewicht ten opzichte van vorige week. Het aanbod van vleesvarkens is weliswaar niet zo groot, maar de vraag naar varkensvlees valt ook tegen als gevolg van de vakanties. Alleen buiken brengen nog 3 cent per kilo meer op. Ongerekend naar het hele varkenskarkas levert een vleesvarken 0,1 cent per kilo meer op. De Vion-varkensprijs ligt deze week 26 cent per kilo hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

prognose

onveranderd

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  De Duitse Vion-notering lag in de eerste helft van 2007 10,7 boven de Nederlandse. Dat is 0,7 cent meer dan de de 10 cent waarnaar het concern streeft. 'Het verschil wordt in de tweede helft van het jaar rechtgetrokken'.
  Vion wil op jaarbasis een maximaal prijsverschil van 10 cent tussen de Nederlandse en Duitse notering. Dit stelde directeur inkoop varkens Peter van Balkom in een interview in Boerderij.

  Moeten we daar nog twee weken op wachten?

 • no-profile-image

  piet

  korte termijn politiek van vion, kunnen ze volgende week + 0.10 erbij doen!

Of registreer je om te kunnen reageren.