Varkenshouderij

Achtergrond 155 x bekeken 2 reacties

Biggen zeker niet duurder

De stijging van de varkensprijs biedt geen soelaas voor de biggenmarkt. Die blijft heel slecht. De oplegbereidheid is in grote delen van Europa laag. In Duitsland is een deel van de mesters druk met de graanoogst, hun varkensstal blijft even leeg. Vanuit Oost-Europa is wel wat vraag naar grote koppels, maar veel te weinig om het aanbod weg te krijgen. Bovendien is de betalingsmoraal niet al te best in de nieuwe EU-lidstaten. In Kroatië loopt het verkrijgen van de nodige invoerpapieren soms weken vertraging op. Alle genoemde factoren komen de handel, en dus de prijs vanzelf niet ten goede.
Nederlandse mesters leggen wel biggen op, maar net als bij hun Duitse collega’s ontstaat er weerstand tegen de prijs, vooral tegen het niveau van de toeslag.
Voor de zeugenhouder ziet het er niet al te best uit volgende week. De markt is slecht en de prijs staat onder druk. Ondanks de duurdere varkens blijven de biggennoteringen hooguit gelijk, maar mogelijk zakken ze nog wat.

prognose

lager

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jos

  Bla,Bla,bla.... Het zelfde liedje als een paar weken terug met de vleesvarkens. Onder de mom van "Ik moet redactioneel mijn stuk inleveren" bel ik maar een paar handelaren op en kraam hun onzin uit! De gewone burger weet niet anders (ingegeven door de landelijke media) dan dat de boeren nu goud geld verdienen door de huidige "voedsel crisis". Jammer genoeg weten wij wel beter!
  p.s. De Dikke Van Dale: crisis [ beslissend stadium, keerpunt]. Geld dit ook voor de biggenprijzen?

 • no-profile-image

  meijer

  De goed prijshoudende stemming in de varkens duurt nog steeds voort. Relatief krap aanbod en goede exportvraag zijn de belangrijkste stemmingsfactoren. De effectieve markt voor de biggen is nog steeds erg moeizaam(vion 26 euro-1 en DPP 28 euro -1) maar op de termijnmarkt was er vandaag duidelijk meer koopbelangstelling. De gedachte begint te groeien dat het extreem lage prijsniveau voor de biggen niet heel veel langer kan voortduren.

Of registreer je om te kunnen reageren.