Varkenshouderij

Achtergrond 232 x bekeken 1 reactie

Varkensmarkt blijft zwak

Na een daling van 9 cent per kg in 2 weken lijkt de prijs zich te stabiliseren. Dat verhult hoe slecht de vleesmarkt is. Volgens eigen zeggen verloren slachterijen en vleesverwerkers deze maand gigantische hoeveelheden geld. Het vlees lijkt wel onverkoopbaar. Zowel de industrie als de retail laten het afweten. Doordat sommige slachterijen bijna 20 % minder doen, komen ze nog een beetje door het vlees heen. Maar de prijsdruk houdt aan. Vooral voor het middenstuk van het varken is de markt slecht.
Dankzij het kleine aanbod zakt de prijs deze week niet verder. Over de beursnotering voor levende varkens is wat onenigheid. Voor Duitsland staat die een paar cent te hoog. Voor de Oost-Europese markt voldoet die, al zit de notering wel boven in de markt.
In Duitsland is veel heisa over het prijsniveau voor volgende week. Vanuit de primaire sector is de druk voor een verhoging enorm. Slachterijen willen juist zakken. Als het goed loopt, is iedereen het vlot eens over de prijs. De onenigheid geeft aan hoe slecht het is. In Nederland blijven de noteringen waarschijnlijk, zij het met moeite, onveranderd.

prognose

moeizaam gelijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    jerommeke

    bla,bla,bla. EK komt eraan. bla,bla,bla Het wordt warmer. Nu is het zomer, staan de Duitsers in de finale en de bbq's roodgloeiend maar ik hoor nog steeds geen excuus waarom de prijzen niet omhoog zouden moeten gaan anders dan dat het aanbod te groot is. Of is dit de erfenis van de PO regeling van begin 2008?

Of registreer je om te kunnen reageren.