Varkenshouderij

Achtergrond 380 x bekeken

Symposium en open dagen

In 2 weken tijd verandert een lege plek in accommodatie voor een symposium en mini-beurs. De eerste open dag is voor toekomstgerichte varkenshouders, de tweede voor iedereen.

Volgende week vrijdag 20 juni is het zover. Op de plek waar 2 weken terug nog niets stond, wordt dan een symposium en minibeurs gehouden. In de nieuwe zeugenstal zullen zeven prominente sprekers hun visie geven over het ‘Perspectief en Rendement van de Nederlandse Varkenshouderij’. Achtereenvolgens horen we in twee symposiumblokken ondergetekende, Peter Munters (LNV), Jeroen Verver (Rabobank), Wyno Zwanenburg (NVV), Jan Potijk (ForFarmers), Frank Steenbreker (Abab) en Antoon van den Berg (Hendrix Genetics). De discussies worden geleid door Marcel Henst (Boerderij).

Met man en macht worden de biggen- en zeugenstallen nu klaar gemaakt. De nieuwe kraamstal is al langer in gebruik. Eén afdeling is altijd vrij gebleven en kan dus ook bezichtigd worden. Enkele zaken zullen nog niet klaar zijn, zoals de afleverruimte en het interne varkensvervoer. De voorbereidingen hiertoe zijn wel te bekijken. Ook de Varkens-Showroom is deze dag open.

Meer dan 40 standhouders laten zien wat ze de moderne varkenshouder te bieden hebben. Voor, tussen en na de bijdragen van de sprekers is er ruimschoots gelegenheid om de nieuwbouw te bezichtigen. Onze huisslager verzorgt de catering. Na afloop van het symposium is er een koud en warm buffet.

Voor deze dag is aanmelding noodzakelijk; dit kan eenvoudig via onze website.

Op zaterdag is er een gewone open dag voor boeren, burgers en buitenlui.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.