Varkenshouderij

Achtergrond 156 x bekeken 2 reacties

Varkensprijs schiet omhoog

Het varkensaanbod is krap en de vraag goed. Naast Duitsland begint de vraag uit Oost-Europa goed op gang te komen. Polen, Hongaren en in mindere mate Tsjechen vragen veel varkens. Voor de kwaliteit die de Oost-Europeanen zoeken, zijn ze ook in staat een concurrerende prijs te betalen. In de nieuwe Europese lidstaten worden de gevolgen van de varkenscrisis duidelijk zichtbaar. Daar zitten gewoon minder varkens, zodat ze meer vlees en levende dieren moeten importeren.
Voornamelijk in Duitsland is het aanbod krap. Dat drijft de prijs omhoog. Het is niet onwaarschijnlijk dat de Vereinigungspreis vandaag een stuiver tot 8 cent per kg geslacht-gewicht stijgt. Dat zal reden zijn voor de Nederlandse slachterijen hun roepprijzen volgende week naar boven bij te stellen.

prognose

6 tot 9 cent hoger

Laatste reacties

  • no-profile-image

    wilko steenbreker

    Mooi wark!!!!!!!

  • no-profile-image

    boerke

    t kan nie hard zat gaan , hier wordt alles duurder dus toemer

Of registreer je om te kunnen reageren.