Varkenshouderij

Achtergrond 164 x bekeken

Varkens goed te plaatsen

Ondanks de korte werkweek komt de handel soepel door het aanbod heen. Vooral in Duitsland zijn varkens goed gevraagd. Wekelijks slachten de Duitsers meer dan 900.000 varkens, ze zijn er dus wel.
In tegenstelling tot Noord-Europa is de Zuid-Europese markt een stuk minder. Vooral in Italië is het slecht. De notering van Mantova voor varkens tussen 130 en 145 kg levend-gewicht daalde in een periode van 2 maanden met 18 cent tot 99 cent deze week. Italiaanse mesters moeten soms 3 weken wachten voor ze hun varkens kwijt kunnen. Daarom laten ze noodgedwongen varkens in het buitenland slachten.
Het is dus overduidelijk Duitsland dat de laatste weken de kar trekt op de varkensmarkt. En de Nederlandse sector profiteert daarvan.
Voor volgende week ziet het er goed uit op de varkensmarkt. Voor de komende maand is het essentieel dat de markt Europabreed aantrekt, zodat het vlees echt duurder wordt. De vraag is er wel. Met het goede weer op komst en een aanbod dat amper toereikend is, ligt het voor de hand dat de Vereinigungspreis vandaag een paar cent stijgt.

prognose

3 cent hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.