Varkenshouderij

Achtergrond 190 x bekeken 3 reacties

Prijs varkensbrok tegen de top

De LEI-notering voor vleesvarkensbrok hikt tegen de voorlopige top aan. Afgelopen maand stond de notering op €27,75 per 100 kg, dat is 40 cent meer dan in maart. In vergelijking met januari dit jaar was varkensbrok vorige maand bijna 5 % gestegen in prijs.
Alom is de verwachting dat de LEI-notering uiteindelijk op €28 uitkomt. Dat zal eind deze maand het geval zijn. Voor verdere prijsstijgingen is geen aanleiding. De mengvoerindustrie maakt, afhankelijk van hoe en wanneer de grondstoffen zijn ingekocht, momenteel voldoende marge. Bij een LEI-notering van €28 zit de winst voor de mengvoerindustrie weer op het niveau van begin 2005.
De prognoses voor de komende graanoogst zijn goed. Graan vormt het hoofdbestanddeel in varkensvoer, zodat vanaf de nieuwe oogst de prijs waarschijnlijk zakt.

prognose

lichte stijging

Laatste reacties

 • no-profile-image

  klant voerindustrie

  De grondstoffenmarkt zit totaal in de min. De varkenshouders verliezen grof geld en Boerderij maakt zich zorgen dat de winst van de voerfabrieken eigenlijk nog meer moet worden.

 • no-profile-image

  piggy

  Beste klant voerindustrie,
  Wanneer een groot deel van de klanten van leverancier zal wisselen, moet je eens opletten wat er met de prijs gebeurd. Iedereen zit te zeuren dat ze als individu niks kunnen. Maar er zijn er maar weinig die durven te veranderen. Dit is de kracht van de mengvoerboys, over die paar die wel iets durven maken ze zich niet druk. Dit veranderd wanneer er massaal veranderd word van leverancier. Dan komt er druk op de ketel.

 • no-profile-image

  VRKBOER

  IK MEENDE DAT AGRIFIRM VORIGE WEEK EEN PRIJSVERLAGING VAN DE MENGVOEDERS HAD INGEZET.

  PS, GEHOORD VAN VOERVERTEGENWOORDIGER.

Of registreer je om te kunnen reageren.