Varkenshouderij

Achtergrond 186 x bekeken

Biggenmarkt iets beter

De stemming op de biggenmarkt wordt iets beter maar kan de stijging van de vleesmarkt nog niet volgen. De beurs van Vleuten liet vorige week een verhoging van de biggenprijs van drie euro zien, maar dat lijkt vooralsnog even teveel. Zowel DPP als VION verhoogden de deze week hun noteringen met 1,5 euro. Meer bleek de markt nog even niet toe te laten.
De afzet naar Spanje en Italië loopt erg moeilijk. De Spaanse Zamora-notering liet deze week zelfs een daling met drie euro tot een prijs van 21 euro zien. De Spanjaarden zullen niet zitten te wachten op onze veel duurdere biggen. In de nieuwe EU-landen is wel oplegruimte en wil men eventueel wel grotere partijen kopen maar dan voor een veel lagere prijs. Men neemt daar een afwachtende houding aan ook al in verband met het dure voer en de graanoogst die pas over enige tijd verwacht wordt. De korte week na Pinksteren zal naar verwachting geen roet in de afzetmogelijkheden gooien. Deze week zal de biggen-notering van DPP en VION wellicht nog een euro aantrekken en daarmee de vleesvarkensmarkt deels volgen.

prognose

€1 tot 2 hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.