Varkenshouderij

Achtergrond 254 x bekeken 2 reacties

Argentijnse boeren staken door

De Argentijnse landbouwsector heeft de nationale staking verlengd tot 21 mei. De boeren en handel willen dat een omstreden belastingmaatregel op de export wordt aangepast.

De verkoop van onder meer graan ligt stil en dreigt de uitvoer van onder meer soja en mais te verhinderen. Het is de tweede staking van de landbouwsector, waardoor in maart al voedseltekorten ontstonden.

De regering in Buenos Aires noemt de protesten onverantwoordelijk. Presidente Cristina Fernandez is voorzichtiger in haar veroordeling van de boeren geworden, maar weigert nog altijd de belastingmaatregel aan te passen of in te trekken. De verhoogde inkomsten door uitvoerbelastingen leveren de overheid veel geld op.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    kunnen de argentijnse boeren eens een leuke prijs voor hun producten krijgen,gooit de regering roet in het eten,zo gaat het wel vaker met boeren

  • no-profile-image

    c

    toch indirect een goed iets voor ons dat zo minder op de wereldmarkt komt van hun kant. laat ze daar maar lekker doorgaan met de productie van ethanol, want in zulke landen word de wereldprijs gevormd of laat ik zeggen we zijn er mede afhankelijk van

Of registreer je om te kunnen reageren.