Varkenshouderij

Achtergrond 497 x bekeken 17 reacties

Vion-topman: tij keert voor varkensvlees

De varkensvleesprijzen gaan over afzienbare tijd onvermijdelijk ook omhoog. Dit zegt Vion-topman Daan van Doorn.

"Het gebeurt nog niet direct, want veel markten zitten nog vol. Het tij gáát echter keren." Van Doorn deed deze uitspraken naar aanleiding van de presentatie van het jaarverslag over 2007. Daarin vermeldt Vion dat de resultaten van de divisie vers vlees over 2007 zwaar onder druk stonden. De financiële prestaties liepen zelfs achteruit ten opzichte van 2006.

Oorzaak hiervan is het nog altijd overvloedige aanbod van varkensvlees in Europa. Van Doorn verwacht dat deze situatie eerst nog even aanhoudt. "De supermarkten zijn goed voorzien, de vleesverwerkers in Italië en elders zitten nog vol met voorraden vlees, de dollar zit tegen. Ook de biggenproductie blijft nog erg hoog." Maar er komt een omslagpunt, verzekert Van Doorn. "Ik heb een idee wanneer dat zou kunnen zijn, maar dat ga ik nu niet zeggen."

Vion gaat daar echter niet op vooruit lopen. Dat werkt niet, weet Van Doorn. "De zuivelindustrie heeft zoiets geprobeerd met de supermarkten. Vervolgens ontstond krapte en in een moment was er een omslag." Op zo'n ogenblik moet volgens hem de vleessector ook wachten.

Van Doorn stelt dat Vion overigens al heel erg haar best doet om een goede varkensprijs te betalen. "We hebben vorig jaar eigenlijk meer betaald dan in de gegeven situatie verantwoord was", aldus de Vion-topman.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mike

  Toppie Joppie
  Te koop D lijn biggen vion prijs + 16.50 toeslag
  kom op tijd want OP = OP

 • no-profile-image

  varkensboer-drente

  echt weer gelul van vion, zulke voorspellingen kan ik ook. Maar laat hij beginnen met die 55 miljoen winst uit te keren aan de varkensboeren. Als het tij dan echt keert heeft hij dat volgend jaar wel weer verdient

 • no-profile-image

  john

  De varkenshouder bepaalt zelf zijn prijs... lever op een moment van overvloed de varkens is 10 % lichter.. de prijzen stijgen binnen no time weer naar een gezond niveau. Of maak als varkenshouders een grote pool met een jaarcontract voor een bepaald aantal varkens voor een vaste prijs met een slachterij. Laat de cowboys die willen manouvreren in een lastige markt en zich niet aan willen passen aan de regels van de pool maar de pieken en dalen in de varkensproductie opvangen.

 • no-profile-image

  .

  De varkenshouder bepaalt zelf zijn prijs! Lever op moment van overvloed varkens 10% lichter!
  Dit is de enige goede (re)actie!!!

 • no-profile-image

  vleesgebruiker

  Wanneer over een jaar of enkele jaren misschien de prijzen inderdaad aantrekken zal deze topsukkel (en zo lopen er nog veel meer rond in nederland) vast nog een keer op dit artikel terugkomen.

 • no-profile-image

  wilhelmina

  Beste mensen,
  Jullie willen ons weer eens moed inspreken zodat we het niet zullen opgeven want dan ......zitten jullie zonder werk en vele met jullie!! Hoezo is het weer van dat éne....Egoisme heet dat?
  Dus STOP a.u.b. die onzinklets en praat pas als je DAADWERKELIJK iets kunt waarmaken!
  En besef maar eens één ogenblik wat het inderdaad binnen het gezinlevens doet en dan geloof ik dat jullie ons voor gek verklaren en voor geen goud willen ruilen!Maar wel leven over onze rug ,zelf jullie zakken vullen en heerlijk op vakantie gaan! Als wij dat wilde hadden we wel een ander beroep gekozen,dat is waar,maar blijf ons niet uitzuigen ! Dat is niet de bedoeling van onze levens hier op aarde!

 • no-profile-image

  altijd maar

  En weer geen enkel woord over de barre situatie van de varkenshouder en zijn gezin, het intreseert ze geen ene donder. Dacht dat zlto nog iets met varkenshouders had, maar blijkbaar vergis ik me.

 • no-profile-image

  wat een lul verhaal

  lijkt mij een ongunstig getimd persbericht na de winst publicatie ..... 33% meer winst dan vorig jaar. De varkenshouder in deze slechte tijd denkt er het zijne over. Gwoon de varkens naar duitsland doen.... brengen ze gewoon geld meer op (natuurlijk niet naar een vion bedrijf). Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die varkens blindelinks naar Vion leveren.......

 • no-profile-image

  harry

  wat een zeldzaam dom verhaal en zo iemand is topman bij de vion nou ik kan zo zijn baan overnemen en als ik de baas ben beloof ik jullie allemaal dat de prijs een keer omhoog gaat haha

 • no-profile-image

  samen

  De varkenshouder bepaalt zelf zijn prijs!
  Lever op moment van overvloed de varkens 10% lichter!
  Laten we dit allemaal doen.
  Dan pas staan we sterk.
  Dit is de enige goede (re)actie!!!

 • no-profile-image

  Widy Hugen

  Ls.
  In artikel :beertjes met afwijkende geur-
  ongecastreerde mannelijke varkens-Milieukeur De Hoeve-volgens mij bestaan er geen gecastreerde vrouwelijke varkens-cq zeugen,dit even ter opluistering van uw verhaal.
  VR.GR.widy

 • no-profile-image

  Biggetje

  Hoe groot en dik kan je plaat zijn.

 • no-profile-image

  t kumt goed

  Dit kan iedereen voorspellen, het komt een keer goed, maar ik zeg niet wanneer..... Wat een kwal !!!

 • no-profile-image

  piet

  ha ha ik denk dat ik ook een topman ben met zulke voorspellingen. Het gaat een keer regenen, ik heb wel een idee waneer, maar dat zeg ik niet. En als het regent: het wordt weer droog, ik heb wel een idee waneer, maar dat zeg ik niet. En nu nog een: iedere dag kom je weer een dag dichter bij dat omslag punt. Dus over 7 dagen is het omslag punt 7 dagen dichter bij. Dus boeren ga zo door, je komt steeds dichter bij( waarbij en waneer? ik heb wel een idee, maar dat zeg ik niet) Bedrijfen die intresse hebben om me (tegen uiteraard een passende topman beloning) in dienst te nemen kunnen dat via deze site kenbaar maken

 • no-profile-image

  boer bart

  hallo varkenshouders:
  gewoon de varkens op tijd opgeven zo dat hebben de heren graag.
  maar we spreken nu af dat we de opgegeven aantallen leveren als de prijs gelijk blijft of stijgt.
  mocht de prijs dalen dan gaan we het volgende doen, bij 1 cent daling 5 % MINDER leveren en bij 2 cent of meer 10% minder leveren dit ook even volhouden want dit spelen de heren elke keer uit en wij trappen erin om bij een daling meer te gaan leveren en dan kan de week er op nog meer van de prijs af .
  dus varkenshouders dit gaan we zelf regelen of hebben we toch slappen knieen.

 • no-profile-image

  mike

  Beste Piet
  een topman met uw heldere toekomst visie zouden wij graag in ons team hebben (verkoop D-lijn biggen)

 • no-profile-image

  givarco

  een schande om te zien met welke winst ze voor de dag durven te komen

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.