Varkenshouderij

Achtergrond 247 x bekeken 1 reactie

Donner wil gesprek met NVV

Minister Donner (SZW) wil een gesprek met de varkenshoudersvakbond NVV over het vertrek van productschapsvoorzitter Jos Ramekers.

Dat zegt een woordvoerder van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De NVV heeft een brief aan de minister gestuurd met het verzoek een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken omtrent het terugtreden van Ramekers en de rol van bestuurders hierbij.

Voorzitter Wyno Zwanenburg pleit zelfs voor tuchtrechtelijke maatregelen tegen bestuurders die mogelijk de fout in zijn gegaan. De brief wordt woensdag besproken in een besloten bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees (PVV), voorafgaand aan de openbare bestuursvergadering.

In de brief wijst Zwanenburg, die ook lid is van het dagelijks bestuur van het PVV er op dat de hele gang van zaken in zijn ogen niet strookt met de Code Goed Bestuur waaraan het PVV zich zegt te willen houden. Zwanenburg wijst er op dat officieel niet duidelijk is welke dragende organisaties hebben aangedrongen op Ramekers vertrek.

Ook is niet duidelijk of en zo ja wie er toezeggingen hebben gedaan over een financiële regeling voor de scheidende productschapsvoorzitter. Verder wijst hij er op dat de NVV niet van zins is mee te betalen aan een eventuele financiële regeling voor Ramekers.

Volgens FNV-vertegenwoordiger John Klijn en tevens vice voorzitter van het PVV komt behalve de brief van de NVV ook de profielschets voor een nieuwe voorzitter aan de orde in de besloten bestuursvergadering. "Wat de bonden betreft is die schets de zelfde als voor de vorige voorzitter. Er ligt een werkplan voor de komende periode en wat ons betreft is er niets veranderd. Als er organisaties zijn die een andere richting op willen dan zullen ze dat kenbaar moeten maken."

Lees ook Besloten overleg over opvolging Ramekers

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Als Ramekers een zak met geld mee krijgt bij zijn vertrek dan is dat het moment om het PVV op te heffen. Hij heeft ontslag genomen en zoals voor iedere werknemer geldt dan ook voor hem geen uitkering GEEN GELD !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.