Varkenshouderij

Achtergrond 150 x bekeken 1 reactie

Biggenmarkt van alle kanten slecht

Uit de biggenmarkt komen nauwelijks of geen positieve signalen. Alles wat nodig is voor prijsdruk, is in ruime mate voorhanden. De meeste fokkers draaien volop zodat hun stallen vol liggen met biggen die weg moeten. Leveren lukt niet altijd wekelijks, zodat de gewichten oplopen. Iets minder goed in de markt liggende koppels biggen brengen geleverd exportplek geen €30 per stuk meer op.
De vraag in heel Europa is ronduit slecht. Dat is ook de reden dat de Spaanse Zamora-notering deze week in één keer €5 inleverde tot €25 precies. Het hoge niveau van de Nedersaksen-notering in Duitsland – €42 in week 16 – belemmert de verkoop daar. De verwachting is wel dat de Duitse prijs volgende week ook een paar euro’s gaat inleveren.
De exportsector is druk in overleg met de VWA om weer zonder overnachting naar bestemmingen in Spanje en Oost-Europa te kunnen rijden. Er is nu een akkoord bereikt zodat de export iets versoepeld.
De varkensprijs trekt volgende week iets aan in sommige Europese landen. Daarmee zijn de problemen voor de biggenmarkt nog niet uit de wereld, die blijft onder druk staan.

prognose

gelijk tot paar euro lager

Eén reactie

  • no-profile-image

    k mol

    denk toch echt niet dat als we met zn allen naar montfoort gaan ,en ons beklag doen bij een paar handelaren dat de markt dan snel stijgt .
    het is tegenwoordig veel meer afhankelijk van grote slachterijen in europa ,die kunnen wat macht op de supermarkten uitoefenen ,en verdere afnemers zoeken op de wereldmarkt .

Of registreer je om te kunnen reageren.