Varkenshouderij

Achtergrond 168 x bekeken

Varkensmarkt biedt perspectief

De varkensprijs vertoonde de afgelopen weken een horizontale lijn. Dat is het directe gevolg van het wegvallen van een paar slachtdagen rond Pasen. De markt gaat nu een aantal weken tegemoet waarin weer volop wordt gewerkt. Als alles lekker doorloopt, zijn de varkens waar rond Pasen geen capaciteit voor was volgende week allemaal geslacht.
In een volledige werkweek is het aanbod de komende weken niks te ruim, dat is tenminste de algemene veronderstelling. Dat zal slachterijen ertoe nopen hun roepprijzen te verhogen. Deense slachterijen betalen volgende week al 2,5 cent per kg geslacht-gewicht meer. Als het vandaag niet gebeurt, is het zeer waarschijnlijk dat de Duitse slachterijen voor week 15 de roepprijzen ook naar boven bijstellen. Volgende week (week 14) kunnen ze dan gebruiken om de krappe marges uit de vleesverkoop iets op te vijzelen.

prognose

duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.