Varkenshouderij

Achtergrond 179 x bekeken 4 reacties

Biggenprijs tegen plafond

De varkensbeurs van Montfoort verhoogde zijn biggennotering vrijdag met €3 tot €35 per stuk. Dat was zeker een euro meer dan dat markt deed vermoeden. Toch stelt de beurscommissie dat vooral de binnenlandse markt goed is en mesters zich er niet van laten weerhouden om voor de huidige prijs biggen op te leggen.
In de export komt de €3 mogelijk niet helemaal terug. De DPP-commissie stelde vorig week al dat in het buitenland de weerstand groeit tegen de snel duurder wordende Nederlandse biggen.
Als de druk op de markt toeneemt en de biggen weer zwaarder worden, moeten de noteringen een stapje terug doen. Zover is het nog niet.
De beursprijs zit nu tegen de bovenkant van de markt. Doorslaggevend is hoe goed de Spaanse markt de komende weken blijft vragen. Dat blijkt woensdag al als Vion en DPP met hun noteringen komen. Het is niet waarschijnlijk dat beide partijen volledig mee gaan met de prijsstijging van de beurs. De prijs van de Nederlandse big zit redelijk aan het maximum.

prognose

gelijk na deze week

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jef

  Als dit het plafond al is staan we er niet goed voor denk ik,want we zitten nog maar net op de kostprijs,en hebben nog heel wat in te halen.Maar gelukkig heeft kees het niet altijd bij het juiste eind.

 • no-profile-image

  bert

  en zo is het, er is nog een hoop in te halen, sluit me helemaal aan bij de voorganger. degene die nu al verdiend zwet in mijn ogen

 • no-profile-image

  rocsi

  Spanje -2 euro....

 • no-profile-image

  ricardo

  dat wordt eerst weer shoppen bij de bank , een big in het hok 48 euro en 65 euro voer en mien mest met ok nog ut de put .

Of registreer je om te kunnen reageren.