Varkenshouderij

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Weer een plus voor de biggen

Deze week stegen de biggennoteringen €1 tot €1,50. Er is dus sprake van herstel op de biggenmarkt. Biggen geleverd exportplaats brachten tussen de €26 en €28 op. De hoogste prijs geldt voor de grote koppels. Daarmee zijn restbiggen gemiddeld €3 duurder dan in week 4 van dit jaar.

Ondanks de aantrekkende noteringen moet er een kanttekening geplaatst worden. Het is meer een teruglopend aanbod dat ten grondslag ligt aan het marktherstel dan een sterk aantrekkende vraag. Ten opzichte van vorig jaar blijft de vraag nog ver achter op dit moment. Daarom is het herstel minder bestendig dan het er mogelijk uitziet. Het aanbod is landelijk kleiner. De meeste handelaren laden volgende week minder biggen bij hun vermeerderaars.

Iedereen wacht nog totdat de Spaanse voorjaarsopleg volop van start gaat. We kunnen waarschijnlijk nog wel iets verwachten van de Spanjaarden. Dat zal ook nodig zijn om de biggenprijs echt naar een hoger niveau te tillen.

Komende week stijgen de biggennotering verder. Mogelijk geholpen door een aantrekkende varkensmarkt. Die is ook iets vriendelijker. Als de varkens een paar cent meer doen, kan de biggenprijs volgende week zomaar met €2 verder uit het dal klimmen.

prognose

hoger

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ricardo

  opbrengst varken 92 kg a 1.25 =E 115
  kosten voer kiloprijs a 25 cent =E 70
  kosten big in hok geleverd =E 37

  blijft over E 8,-

  van die 8 euro moet nog af gas, water ,elektriciteit, water ,veearts ,arbeidskosten, rente ,aflossing, mestafzet, en ik zal nog wel iets vergeten zijn ,tel uit je winst!!!!!!!

 • no-profile-image

  Freddie

  Zolang als de prijzen niet over de kostprijs gaan, zin die verhogingen een lachertje.

Of registreer je om te kunnen reageren.