Varkenshouderij

Achtergrond 238 x bekeken

Van Gennip wil in principe met KI Limburg samenwerken

Als KI Limburg buiten de geplande fusie van de coöperatieve KI-verenigingen blijft, wil de nieuwe particuliere KI-organisatie van Harry van Gennip in principe samen blijven werken met deze coöperatieve vereniging.

Dat zegt Harry van Gennip, de centrale figuur binnen de nieuwe particuliere KI-organisatie. Deze KI-organisatie is een samenwerkingsverband van Van Gennip, Hypor en PIC en werd vorige maand gevormd onder meer als reactie op de fusieplannen van de coöperatieve KI-organisaties.

Samenwerken met een gefuseerde coöperatie die komt te vallen onder de Pigture Group is wat Van Gennip betreft niet aan de orde. Van Gennip: "Ik denk dat de Pigture Group ook niet met ons wil samenwerken."

Van Gennip wijst verder op de gebeurtenissen in Twente vorige week, toen de leden van KI Twenthe de fusie in meerderheid afwezen.
"Kennelijk hebben ze de voordelen van een gefuseerde KI onder de Pigture group niet duidelijk kunnen maken aan de Twenthe-leden. Die leden zijn wel voor een fusie van de coöperatieve KI, maar dan los van de Pigture Group. Ze zijn daar bovendien zeer gehecht aan de korte lijnen, en ze zijn bang dat hun eigen vermogen verdwijnt op de grote hoop", aldus Van Gennip.

Of registreer je om te kunnen reageren.