Varkenshouderij

Achtergrond 270 x bekeken

Receptenboek voor koken op de motorkap

Als het aan Bob Van Laerhoven en Olivier Elen ligt wordt het motorkoken langs de rijkswegen weer een hit.

Zij maakten een kookboek dat laat zien hoe gemakkelijk je kunt koken op een nog warme motorkap. Beide motorkoks maakten een reis door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ze kookten onderweg hun gerechten en verwerkten die in het boek.

De excentrieke kookmethode beleefde vooral hoogtijdagen in de jaren zestig. Amerikaanse chauffeurs bakten biefstukken en hamburgers op het bloedhete motorblok van hun auto of pick-uptruck.

Het boek, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Terra Lannoo, bevat vijftig recepten die ook gewoon thuis met behulp van een oven kunnen worden klaargemaakt. Daarnaast geeft het duo tien motortips met bijzondere bezienswaardigheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.