Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken 2 reacties

Pauze in prijsstijging varkens

De varkensprijs blijft volgende week onveranderd. Na 2 achtereenvolgende weken met een prijsstijging van 4 tot 5 cent per kg geslacht-gewicht is het voor de slachterijen tijd om aan de rem te trekken. Eerst moet de eigen kas gespekt worden.
Tot gisteren leek het erop dat de varkensprijs verder zou aantrekken. Het hele spel had veel weg van een tombola. Uiteindelijk trokken de slachterijen aan het langste eind. De producenten hadden het nadeel dat het aanbod voldoende groot uitpakte, zodat er geen reden was om meer voor de varkens te bieden.
Van voor tot achter brengt het varkenskarkas volgende week meer geld op. Het belangrijkste deelstuk de ham begint goed in prijs aan te trekken en wordt bijna een stuiver duurder verkocht. Ook de middels, ribben, schouders en nekken doen het goed en worden duurder verkocht. Na een aantal weken van snijden kunnen de slachterijen bij een gelijkblijvende inkoopprijs hun marge deze week weer opvijzelen. Met het oog op de komende week is dat nodig om een verdere stijging van de varkensprijs mogelijk te maken.

prognose

onveranderd

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kenner

  Als eens de marge van de varkenshouder ontleed ??
  Voor je commentaar geeft mag je ook eens de situatie in de primaire sector uit de doeken doen ! Die verliezen al een jaar op hun varkens , maar wat baat het nog , als de redactie anders getint is .....

 • no-profile-image

  jan

  Kees van Dooren word vast betaald door COV.
  Vion geeft via de achter deur een cent per kg aan COV, die cent betalen ze ons minder uit.
  Wie doet je wat!
  De varkenshouder kan slikken of stikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.