Varkenshouderij

Achtergrond 206 x bekeken

Kleine plus voor vleesvarkens

In Denemarken, Frankrijk en Nederland steeg de varkensprijs deze week. Veel slachterijen in genoemde landen zien geen kans hun Duitse collega’s te volgen die vorige week hun noteringen al 5 cent per kg geslacht-gewicht verhoogden.
De Duitse verhoging van de roepprijs wordt in de vleesverkoop nog niet goedgemaakt. Dus de marges van de slachterijen blijven onder druk staan. Het is overduidelijk Duitsland die de afgelopen week de toon zet.
Volgende week zal de varkensprijs minder stijgen dan deze week het geval was. Bepalend voor de prijsvorming is het aantal varkens dat Duitse slachterijen aangeboden krijgen. Is dat voldoende, dan blijft de prijs onveranderd. Zo niet, dan stijgt de varkensprijs zoals het er nu naar uitziet een paar cent.

prognose

gelijk tot plus 2 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.