Varkenshouderij

Achtergrond 1718 x bekeken

Haaren verliest zaak containerveld Vugts

De pogingen van de gemeente Haaren om boomkweker Wim Vugts een halt toe te roepen met zijn containerveld in het beekdal van de Essche Stroom zijn vooralsnog mislukt.

De bestuursrechter in Den Bosch heeft bepaald dat Vugts hiervoor geen vergunning nodig heeft en dat de gemeente hem dus ook niet kan dwingen het containerveld weer af te breken. Dit meldde het Brabants Dagblad afgelopen zaterdag.

De rechter is tot de conclusie gekomen dat de regels die in het bestemmingsplan buitengebied van Haaren zijn opgenomen, ter bescherming van natuurwaarden in agrarisch gebied, niet gelden voor een duurzaam beoefend agrarisch bedrijf als de boomkwekerij van Vugts. Aan De Ruiting nabij Esch runt Vugts ook een varkenshouderij en een aannemerij.

Het gemeentebestuur heeft een voorlopig beroep aangetekend tegen het oordeel van de Bossche rechtbank en is volgens een woordvoerder aan het onderzoeken of zij dit doorzet.

Vugts legde het containerveld in het voorjaar van 2006 aan. De gemeente trachtte dit werk tevergeefs stil te leggen, maar weigerde Vugts achteraf vergunning te verlenen en sommeerde hem om de beton- en puinverharding weer af te breken. Daartoe legde zij hem een dwangsom van maximaal 100.000 euro op. De ondernemer stapte naar de rechter die hem toestond het containerveld te blijven gebruiken, hangende de uitkomst van de juridische procedure.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.