Varkenshouderij

Achtergrond 390 x bekeken 4 reacties

Sinterklaas in Kazachstan

Ook hier in het verre Kazachstan vereerde Sint Nicolaas de Nederlandse kinderen met een bezoek. Dit jaar niet op een kameel, maar op een paard.

De Nederlandse ambassade hier in Almaty organiseerde op 6 december een Sinterklaasfeest voor de Nederlanders alhier. Voor ons als ouders was het dus 2 weken voor de zesde een tijd van goed gehoorzame kinderen. Want anders zou Sint hun immers geen cadeau geven of zwarte Piet zou ze in de grote jutten zak stoppen. Geloof me, dat werkt ook hier in Kazachstan opperbest!

Sint kwam dit jaar op een paard. Vorig jaar kwam hij op een kameel omdat de Kazakken die op de steppe wonen zijn paard gevangen hadden en opgegeten. Daarom was hij dit jaar met een wijde boog om de steppen gereden.

Sints mijter was hem duidelijk te klein dit jaar. Zijn hoofd zal van alle zorgen wel dikker zijn geworden. Maar desondanks had hij geen een van de Nederlandse kinderen hier in Kazachstan vergeten. Hij had voor allemaal een goed, en soms ook een iets minder goed, woordje over. Gelukkig was hij wel gul in het uitdelen van de cadeau`s.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed bakker

  Bert wat leuk joh vooral dat verhaal van dat opgegeten paard zal bij de jeugd grote indruk gemaakt hebben
  Fijne kerst en leuke jaar wisseling
  Ed

 • no-profile-image

  Happy Bert

  Ed.Ja Ed dat verhaal kwam van mij af thuis tegen de kinderen.Sint kwam op een kameel.Maar dat waarom heb ik er zelf bij gemaakt zijn paard op gegeten.Je had die ogen en gezichtjes eens moeten zien vorig jaar man toen ik dat verhaaltje aan elkaar aan het breien was.Zij serieus luisteren en ik zelf mijn lachen amper kon in houden man.Met de fantasie die ik er aan plakte.Ik tranen in mijn ogen zonder te lachen zoals ik in kind taal het vertelde en zij maar kijken en dan met die gelovige ogen naar mij toe gericht.Maar moest het toch netjes afmaken man.Maar daarna ben ik weg gerend naar buiten en me slap gelachen met mijn eigen verhaal begon het zelf bijna te geloven.
  Jij Ed maakt goed in een korte reactie wat maand blog bederf veroorzaakte.En ben nu weer in Oezbekistan en werknemers stonden van morgen aan de poort om hun resultaten te laten zien van wat ik hun had op gedragen om te doen in de 2 maanden. Te doen na mijn bezoek tot dat ik weer zou komen vandaag dus.Mooi om te zien hun vlijt en dan te kijken naar de koeien en te zien ja man ze hebben het echt geflikt.1000 keer beter dan 2 maanden geleden hier.
  Ed jouw reactie maakt alles goed na de - blogs.En als gevolg dat ik voor ik weg ging elke werknemer apart een woord toe gesproken had.Te zien vandaag dat de zaken hoofdzakelijk voor dier en daarna voor eigenaar er zo hard op voor uit zijn gegaan.Dan zeg ik van jong inderdaad trek het je niet aan die - netjes
  Dank je Ed.
  Prettige kerst en nieuw jaar zoals je wenst voor je mensen om je heen en je eigen Familie.
  Groeten
  Bert
  Oezbekistan

 • Gartner

  Dag Bert,

  Je hebt me enkele dagen geleden op je blog gewezen en die ben ik nu aan het verslinden. En warempel, kom ik ook nog deze Sinterklaas tegen. Die man, deze specifieke man, ken ik van binnen en van buiten, zeg maar. Die mijter was inderdaad aan de kleine kant en het paard had het ook lelijk te verduren, kan ik je vertellen. Het jaar daarop was ik er niet bij, had je graag bij de Sint op schoot gezien.

  Groet,
  Rick

 • Gartner

  Dag Bert,

  Je hebt me enkele dagen geleden op je blog gewezen en die ben ik nu aan het verslinden. En warempel, kom ik ook nog deze Sinterklaas tegen. Die man, deze specifieke man, ken ik van binnen en van buiten, zeg maar. Die mijter was inderdaad aan de kleine kant en het paard had het ook lelijk te verduren, kan ik je vertellen. Het jaar daarop was ik er niet bij, had je graag bij de Sint op schoot gezien.

  Groet,
  Rick

Of registreer je om te kunnen reageren.