Varkenshouderij

Achtergrond 168 x bekeken 2 reacties

NVV-biggenprijs 2 euro hoger

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn biggenprijs voor volgende week met 2 euro naar 51 euro per stuk. Vleesvarkenshouders hebben veel biggen nodig. Zij leveren veel vleesvarkens af en willen hun stallen zo snel mogelijk vol hebben voor de feestdagen. Zij verwachten over enkele maanden hogere varkensprijzen. Door de daling van de Duitse varkensprijs met 6 cent per kilo vor volgende week zullen vleesvarkenshouders niet happig zijn om meer geld voor de biggen op tafel te leggen. Bij een klein aanbod zullen zij dat echter wel moeten. De NVV-biggenprijs ligt volgende week 17 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    anneke

    met deze tekst vind ik het onbegrijpelijk dat vleuten week 51 gelijk gebleven is. Kennelijk moeten de toeslagen omhoog!

  • no-profile-image

    Derk Klein Kranenberg

    Er bestaat nogal wat onduidelijkheid of vleesvarkenshouders volgende week meer willen betalen voor de biggen. Sommigen denken van wel en anderen menen dat dit niet het geval is. Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.