Varkenshouderij

Achtergrond 262 x bekeken 5 reacties

Grote brand in slachthuis Holten

In een slachterij in het Twentse Holten heeft vanochtend een zeer grote brand gewoed.

Drie loodsen van het bedrijf zijn in de vuurzee verloren gegaan. De brand ontstond rond vijf uur. Om acht uur was de brand meester, aldus een woordvoerster.

Brandweerkorpsen uit de regio boden ondersteuning. Zij probeerden met man en macht te voorkomen dat de brand zou overslaan naar een vierde loods achter het bedrijf.

Voor zover bekend waren geen personen in het gebouw aanwezig. Gevaarlijke stoffen zijn niet vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  dierenvriendjes die een kerstvuurtje wilden en ongestraft wegkomen net als in 97 in boxtel!

 • no-profile-image

  geboren holtenaar

  Holten ligt in Salland.

 • no-profile-image

  Kees

  Marcel, wat betreft de dieren kan ik je geruststellen.
  Het is een bedrijf waar geen levende dieren aanwezig zijn. Wegens strenge regelgeving worden de dieren op een andere locatie in Nederland gedood om vervolgens in Holten geslacht/uitgebeend te worden.

 • no-profile-image

  Marcel

  Zijn er dieren omgekomen bij de brand? Misschien zaten er nl. dieren te wachten op hun dood. Of gaat men in Nederland al zover om deze dieren niet meer als dier te erkennen? Elke dag opnieuw lezen we weer iets over een grote brand binnen de industriële sector. Daar staat bijna standaard bij dat de oorzaak niet bekend is. Dat is uiterst jammer. Is het ontbreken van gegevens over de oorzaak gelegen in het feit dat bouwvergunningen worden afgegeven zonder dat er een deugend brandpreventie advies in is opgenomen? Jarenlang schreeuwde de politie hun geïsoleerde inbraakpreventiemaatregelen van de daken. Waar een dief niet in een gebouw kan komen, kan de hulp bij brand ook moeilijker op gang komen. Iemand (en/of een dier) komt er bij brand ook moeilijker of niet meer uit. Wordt het niet de hoogste tijd dat brandpreventiemaatregelen prioriteit krijgen boven inbraakpreventie maatregelen, daar waar zij onderling strijdig zijn aan elkaar? Op de brandweer is veel bezuinigd. Je hoorde hen niet klagen; daar hadden ze het te druk voor. Daarom is het nodig om als burgers aan de bel te trekken en het voor de hard- en goedwerkende brandweerlieden op te nemen. Zij kunnen de overheid verzoeken om brandpreventie prioriteit te geven. Levens gaan voor het beschermen van bezittingen. Hierop mag best kleur bekend worden.

 • no-profile-image

  dirk

  Veel zogenaamde dierenvrienden vinden het anders vast niet erg dat agrarische en aanverwante bedrijven in de hens vliegen,natuurlijk blijft de oorzaak dan onbekend!!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.