Varkenshouderij

Achtergrond 259 x bekeken

Met twee rooiers klaar voor het donker wordt

Loonbedrijf Tamminga oogst de bieten bij de maatschap Bos in Westeremden in Groningen met twee rooiers.

Volgens Jan Tamminga verloopt de oogst goed, ondanks dat het al november is. "We rooien meestal met één rooier. Maar hier moeten de bieten over de weg worden vervoerd. Bos wilde voor het donker klaar zijn, zodat de weg nog schoon gemaakt kon worden." Foto Jan Bouwman

Dit witte bokje had vorige week geen zin om met de rest van de kudde geiten en schapen mee te gaan naar een andere wei in
Oudenhoorn. De veehouder kreeg het koppige dier niet te pakken. Via een slootje is de bok naar een aangrenzend weiland met droogstaande koeien geglipt. Een van deze koeien biedt de bok de nodige warmte. Binnenkort komen zijn soortgenoten nog een keer terug op het naastgelegen perceel. Dan zal de veehouder proberen om de bok te herenigen met de dieren waarbij hij eigenlijk thuis hoort. Foto John Biert

Op de rassenshow toont Den Hartigh de rassen Laperla en Lanorama, beiden resistent tegen het aaltje Pallida 3. Foto Petra Vos

Bij een brand in een varkensstal in het Brabantse Hoogeloon kwamen dinsdagavond 250 varkens om. Foto Bert Jansen

Militairen trotseren koude, mist en regen om de Lekdijk nabij het Utrechtse Vianen te versterken met folie en zandzakken. Het wassende water bedreigde Nederland gisteren niet echt; het betreft een oefening waarbij 65 soldaten van de Transportcompagnie uit Garderen, opgeroepen door de Taskforce Management Overstromingen, leert omgaan met een realistisch rampscenario. Overigens was het in de omgeving van de lek in 1993 bijna echt raak. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.