Varkenshouderij

Achtergrond 664 x bekeken 10 reacties

Meer boeren in voor emigratie

Nederlandse boeren tonen meer interesse in emigratie. Dat constateren bedrijven die deelnemen aan de Emigratie Vakbeurs in Hardenberg.

Vorig jaar daalde de belangstelling voor emigratie. Dat had vooral te maken met hogere prijzen in de melkveehouderij en akkerbouw en lagere quotumprijzen. Ook het aanbod van bedrijven in het buitenland daalde.

Boeren die overwogen te stoppen, besloten toch nog even door te gaan. Nu de prijzen dalen verandert dat weer. Zeker omdat de grondprijzen in Nederland stijgen. Die bereikten in het derde kwartaal een record.

”Vorig jaar keken melkveehouders eerst in eigen land of ze konden uitbreiden”, zegt emigratiebegeleider en melkveehouder Ineke Borgman van duitseboerderijen.nl. ”Toen waren er echter meer mogelijkheden in het noorden van het land en was de grond daar goedkoper dan in het Zuiden. Nu is de grond in het Noorden ook duur en het verschil met het Zuiden veel kleiner. Dat zorgt ervoor dat mensen toch weer vaker emigratie overwegen”

Duitsland staat nog steeds met stip bovenaan in het lijstje met emigratielanden, zegt Jan Ovinge van FAPS-emigratiebegeleiding.
Hans Peters van Q&Q Farming signaleert eveneens meer belangstelling voor emigratie. Boeren denken soms dat de kredietcrisis emigratie naar de VS moeilijker maakt. ”Maar dat is niet zo. Banken zijn hier heel nuchter in. Ze zeggen: een koe geeft zoveel melk, dat wordt niet anders door de kredietcrisis. Je moet alleen wel een heel goed plan op tafel leggen.”

De Emigratie Vakbeurs wordt van 18 tot en met 20 november in Hardenberg gehouden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  arend

  als alle boeren uit nederland zouden vertrekken,wat moeten dan al die duizenden ambtenaren met een controlerende funktie hier nog?interimmanager worden bij het waterschap?...

 • no-profile-image

  pim

  Ach Hertog wil gewoon aandacht voor z'n zielige levensstijl die hij zichzelf opdraagt, zonder dat het ergens voor nodig is. Dat is wat al die veganistische eco extremisten willen, maar er is geen hond die het wat kan schelen en het slaat ook nergens op. Daarom gaan ze extra veel zeuren in de media over hoe geweldig hun visie wel niet is, dat natuurlijk wel op basis van een stuk of wat leugens en een beetje 'window dressing' omtrent de gegevens die in hun 'onderzoeken' (al net zo gemanipuleerd als de soja die ze vreten) gebruikt worden. En gaan ze iedereen dwingen om te eten wat hun willen, het lijkt wel communisme wat ze er door willen drukken (en dat werkt natuurlijk geweldig, dat weet iedereen..)

  Maar goed dit is dus de categorie waar ons hertogje onder valt, beetje gefrustreerd typje dat geen aandacht krijgt voor z'n zelfkastijding en dus z'n snak naar aandacht maar voed met negatieve reacties van anderen, vind ie lekker en waarschijnlijk zit ie nu met een stijve ..k achter de pc stroom te verspillen zodat hij met z'n CO2 de plantjes (soortgenoten) kan voeden waar hij zooo veeeeeeeeel van houdt.

  Wil je 'jouw' wereld beter maken hertogje, steriliseer jezelf en emigreer. Zo maak je geen nieuwe vervuilers meer en kom je in de omgeving waar je zelf het meest thuis voelt en heeft het milieu hier geen last meer van je, de beste oplossing voor iedereen. Veel succes!

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  Ha die Harm uit Lunteren. Gevaarlijke streek daar. Het ziet daar zo zwart, die kleding bedoel ik!! Mij negeren??? Vind ik prima. Steek je kop maar in het zand. Ik verkondig hier mijn mening. Daar kunnen de meeste boerkes niet tegen. Negeren?? Okeeeeeeeeeeee, Ik vind emigreren voor boeren nog steeds geweldig en hoop dat er velen gebruik van maken. Wacht niet te lang, dadelijk is het geld op en KUN je niet meer emigreren. Gratis nog een wijze raad!!

 • no-profile-image

  W Geverink

  Ik moet om jou lachen Hector . Maar dit keer zit er in jouw onbeschofte gezwam in ieder geval een beetje waarheid . Melkveehouders die weten dat hun kostprijs te hoog ligt hebben een beslissing te maken . Maar daar hebben ze jouw niet voor nodig Hector . Hier in canada zijn over de jaren veel nederlandse melkveehouders die in Nederland weinig of geen mogelijkheden hadden neergestreken . Doordat melkquotum hier gelijk staat met een vergunning voor geld verdienen lenen de banken er graag geld voor . Met hard werken hebben veel van deze mensen heel veel eigen vermogen opgebouwd . Ik heb gehoord dat er vanuit Canada boeren geinteresseerd zijn om weer terug te gaan naar nederland mocht het quotum er daar af gaan . Als je weinig of geen schuld hebt kun je overal melken en geld verdienen . Dus Hertog lach nog maar niet te hard . O we hadden nog wat punten op de mastercard en voor dat die verlopen hebben we er maar een stel vliegtickets voor gekocht . Ik koop je volgend jaar als we in nederland zijn wel een kratje hertog Jan bier als troost .

 • no-profile-image

  freek

  je kan hier in NZ komen jagen naar possums hertog jan

 • no-profile-image

  Harm

  Het negeren van Hertog is de beste remedie, deze persoon heeft alleen baat bij de reacties op zijn schrijven. Stop dus met reageren op Hj te Oss.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Over oktober vermoedelijk 29 cent bij 3,7 vet en 3,4 eiwit.

 • no-profile-image

  hertog jan

  heel goed bericht. een terechte ontwikkeling. advies: heel snel beslissen. Kunnen jullie ook nog wat jagers gebruiken, zodat die ook de enige juiste weg kiezen?? Zou het bericht nog meer waarde geven

 • no-profile-image

  gert

  hoe staat het nu met de melkprijs in duitsland ? de aldi en lidl hebben de consumptiemelkprijzen weer verlaagd,wat krijgt een duitse boer nog?

 • no-profile-image

  voorlichter

  hertog jan, ik snap niet dat jij deze site bezoekt. Deze site is voor boeren en geinteresseerden. Het enige waar jij interesse voor hebt is mensen opruien en kwaad maken.Als je dat zo leuk vind ga dan in een feyenoordvak zitten met ajax sjaal en juich als er gescoord word door ajax, kijken of je dan nog zo;n grote prater bent

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.