Varkenshouderij

Achtergrond 176 x bekeken

Duitse varkensprijs 4 tot 5 cent hoger

De Duitse organisatie van vleesvarkenshouders ISN verhoogt haar varkensprijs volgende week met 4 cent naar € 1,53 per kg. Vion Duitsland verhoogt zijn prijs met 5 cent en komt daarmee op hetzelfde niveau als de ISN. Die stijging is een gevolg van een betere vraag naar varkensvlees. Vooral de vraag naar nekken stijgt, omdat Duitse supermarkten deze week reclame-acties voeren met reepjesvlees. Nekken noteren 10 cent per kilo hoger. Ribben en hammen brengen 3 tot 5 cent per kilo meer op. De opbrengst van schouders stijgt met 2 tot 3 cent per kilo. Voor spek ontvangen de varkensvleesbedrijven daarentegen 5 cent per kilo minder. Daardoor levert varkensvlees volgende week slechts 2 cent per kilo meer op dan deze week.
Het aanbod van vleesvarkens is normaal voor de tijd van het jaar. De export van Nederlandse varkens naar Oost-Europa liep begin deze week goed, maar viel aan het eind van de week tegen. De financiering van de export naar Oost-Europa vormt daarbij soms nog wel een probleem. Goede kredietgaranties of een kredietverzekering zijn nodig bij de export naar Oost-Europa. Rusland zegt daarentegen bestellingen van buitenlands varkensvlees af, omdat het land geen geld heeft om die import te financieren. Het prijsverschil met vorig jaar in dezelfde week bedraagt nu 21 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.