Varkenshouderij

Achtergrond 163 x bekeken 3 reacties

Vion-varkensprijs min 9 cent

Het vleesbedrijf Vion in Nederland verlaagt zijn varkensprijs voor deze week met 9 cent naar € 1,42 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het concern de prijsdaling van de Duitse varkensvleesbedrijven. Die verlaagden hun prijzen afgelopen vrijdag al met 9 cent per kilo. Het prijsverschil tussen Vion in Duitsland en Nederland blijft zodoende 11 cent per kilo. Dat verschil is volgens Vion 1 cent per kilo te groot om van gelijkwaardige varkensprijzen in Nederland en Duitsland te spreken. Het aanbod van vleesvarkens is te groot voor de afzetmogelijkheden van varkensvlees. Dat levert deze week zo'n 7,5 cent per kilo minder op dan vorige week. De slachterijen verbeteren hun marges dus iets. Zij willen daarmee wat goed maken van hun verliezen eerder dit jaar. Sommigen beperken het aantal slachtingen deze week. Ribben, nekken, middels en spek noteren 10 cent per kilo lager. De prijs van hammen en schouders zakt met 8 cent per kilo. Levers brengen 5 cent per kilo minder op. De opbrengst van buiken a zakt met 4 cent per kilo. De Vion-varkensprijs ligt nog maar 22 cent per kilo boven het niveau van vorig jaar in dezelfde week. De voerkosten voor vleesvarkens liggen echter wel veel hoger dan eind oktober vorig jaar.

tendens:

dalend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Zie je wel dat VION duitsland kan volgen!!

 • no-profile-image

  harrie

  Haha, typisch VION dit. Duitsland zakt, dus ''wij'' ook. Dit ter compensatie van het eerder geleden verlies van het begin van het jaar. Wat een onzin!

  Keer onderzoek naar kartel-vorming is geen overbodige luxe!

  Adios Amigos.

 • no-profile-image

  drentse boer

  ja zij wel compensatie voor eerder geleden verlies wat ik betwijfel, en waar kunnen wij dan ons verlies mee compenseren??? zij hoefen niet direkt achter duitsland aan te hollen maar ze zien weer kans om nog meer te verdienen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.