Varkenshouderij

Achtergrond 158 x bekeken 6 reacties

Varkens Vleuten min 8 cent

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijzen voor levende en geslachte varkens voor volgende week met 8 cent per kilo. Levende varkens noteren € 1,16 tot € 1,18 per kilo en geslachte varkens € 1,45 tot € 1,47 per kilo. Met haar prijsverlaging wijkt de Vleutense beurscommissie af van de prijsdaling bij de Duitse varkensslachterijen. Die komt voor volgende week uit op 9 cent per kilo. De Vleutnese verwachtingsprijs voor biggen daalt voor volgende week met 2 euro naar 28 euro per stuk.

prognose:

dalend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Op naar de 2 euro. Zo begon paul bens toch te schrijven een aantal maanden geleden!!!!!!!! En de biggen naar de 70 euro.Ik vrees dat het niet per stuk is maar per 2 biggen.In ieder geval allemaal veel succes.

 • no-profile-image

  vette big

  Die meneer Bens denkt dat de prijsvorming alleen ontstaat uit de aantallen varkens die geproduceerd worden. Er zijn europees minder zeugen dus de varkens worden duur; aldus Bens. Het valt me wel vaker op dat mensen uit de sektor hun visie beperken tot de sektor zelf ( middels vraag en aanbod van dieren ). Veder kijken dan zijn neus lang is, is aan de heer Bens niet besteed. Ik denk dat we er inmiddels allemaal van overtuigd zijn dat het dit jaar niks meer wordt. De vleesaankopen voor de feestdagen vinden nu al plaats. Vanaf nu t/m jan.2009 zal het zeker niet veel meer worden... Een koude winter geeft misschien nog een opleving.

 • no-profile-image

  varkens

  Ik denk dat nu duidelijk is dat de slachterijen, en vleesinkopers kunnen doen wat ze willen (die hebben pas macht) Ze willen meer verdienen dus varkensprijs naar beneden, het is geen vraag, en aanbod meer.

 • no-profile-image

  vc

  Ook de luchtbel van Bens ,Bachus ,Thus spat na jarenlange vermeende illusies uiteen.

 • no-profile-image

  ik ben blut

  Laten we dan ook gewoon ophouden met aan deze 'wijze' heren te vragen wat de varkensprijs en biggenprijs het volgende jaar gaan doen. Zij doen ook maar alsof ze er verstand van hebben. Wie het weet, mag het zeggen.

 • no-profile-image

  nog steeds geen cent te makken

  Dan zullen die varkensrechten ook wel verder in elkaar klappen. Want met deze opbrengstprijzen houdt niemand het recht in de knip. Ik moet nog rechten kopen, maar wacht wel tot ze onder de 100 euro gezakt zijn. OF HEEFT IEMAND EEN ANDERE SUGGESTIE?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.