Varkenshouderij

Achtergrond 193 x bekeken 7 reacties

Van Velzen kampioen dierenrechten

Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) is donderdagavond op het Dierenbal in Amsterdam uitgeroepen tot DierenbalSter 2008.

De jury bestaande uit de schrijvers Jan Terlouw, Yvonne Kroonenberg en schrijfster/ actrice Karen van Holst Pellekaan vindt dat Van Velzen dit jaar het meest heeft betekend voor dierenwelzijn, meldde de organisatie.
Het Dierenbal werd voor de tweede keer georganiseerd door onder meer Milieudefensie, stichting AAP en de Dierenbescherming. Initiatiefnemer is de stichting Varkens in Nood. Volgens de organisatie trok het bal ongeveer duizend bezoekers naar het Amsterdamse Westergasterras.
SP-Kamerlid Van Velzen brengt geregeld het dierenwelzijn onder de aandacht in het parlement en daarbuiten. Zo droeg ze op de laatste Prinsjesdag een met bloed besmeurd hoedje met een dode nerts erop als aanklacht tegen nertsenfokkerijen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  struisvogel

  Deze lui lijden aan antropomorfisme
  (het toedichten van menselijke eigenschappen aan dieren). Dit gecombineerd met ziekelijke profileringsdrang en de ellende begint. Het grote verschil tussen het opkomen voor de belangen van dieren of van mensen (de electorale achterban) is dat dieren niet kunnen zeggen dat "je politieke inzet" neigt naar eigenbelang en egotripperij.
  De echte dierenvrienden weten wel beter en zul je op dit (struisvogel)bal niet vlug aantreffen.

 • no-profile-image

  burke nederland

  gewoon geen meer aandacht aan besteden.

 • no-profile-image

  Oudere consument

  Het is zeer pijnlijk voor de boeren die dag en nacht werken voor de dieren. Dit voor een veel te kleine beloning. Het grootste deel van de wereldbevolking heeft het veel slechter dan de dieren bij de Nederlandse boeren. En dan gaat een stel van het laagste soort volk een prijsuitrijken aan zulk figuur. Een steek met een dolk in de rug van onze arme boeren. Ba schaam je!!

 • no-profile-image

  Jaap

  Pech voor Marianne.

 • no-profile-image

  dirk

  Hoe ziek ben je om met zo'n hoedje te gaan lopen!

 • no-profile-image

  piet

  En dat moet ons land besturen

 • no-profile-image

  Paul

  Als ik de reacties van Piet, Dirk en Burke lees, dan gedragen zij zich als een struisvogel die de kop in het zand steekt. Ze mogen blij zijn met een kampioen dierenrechten, die dus ook voor hun struisvogelrechten opkomt. Mooi, toch. En Krista, gefeliciteerd hoor!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.