Varkenshouderij

Achtergrond 171 x bekeken

DPP-biggenprijs zakt 2 euro

De DPP-biggenprijs zakt deze week met 2 euro naar 30 euro per stuk. De export van Nederlandse biggen naar Oost-Europa loopt moeizaam. Door de waardedaling van de Oost-Europese valuta in de afgelopen maanden zijn varkenshouders in de voormalige Oostbloklanden terughoudend met het aankopen van biggen. De waarde van hun valuta stijgt weer iets ten opzichte van de euro, zodat de Oost-Europese varkenshouders over een tijdje misschien weer Europese biggen aankopen. Zuid-Europese varkenshouders nemen ook niet veel Nederlandse biggen af. Alleen de afzet van die dieren binnen de vaste koppelingen loopt goed. De DPP-biggenprijs ligt deze week 12 euro per stuk boven het niveau van eind oktober vorig jaar.

prognose:

dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.