Varkenshouderij

Achtergrond 302 x bekeken 3 reacties

Vleestekort in EU neemt verder toe

Het tekort aan rundvlees in de Europese Unie zal dit jaar verder toenemen naar 450.000 ton karkasgewicht Vorig jaar was het tekort 411.000 ton.

Door dat aanhoudende tekort kan het prijsniveau voor rundvee hoog blijven mits dierziekten of negatieve campagnes in de media het beeld niet verstoren. Dat voorspelt de economische afdeling van het Franse vee-instituut 'l Institut de l'Elevage in Parijs.
In totaal komt de Europese productie dit jaar zo'n een procent lager uit, vooral door aanzienlijke reducties bij de grote producenten Duitsland, Ierland en Groot-Brittannië. Volgens de Franse onderzoekers is Frankrijk daarbij een van de weinige EU-landen waar de productie van rundvlees dit jaar in belangrijke mate zal kunnen toenemen. Het 'l Institut de l'Elevage voorspelt daarbij dat de consumptie met 8,65 miljoen ton op ongeveer hetzelfde niveau blijft.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Uchter, N

  Beste Piet, Brazilie is vaker bezocht door DG Sanco (Brussel) dan welk land dan ook. Als er ergens geen groeibevorderaars zijn aangetroffen, dan is dat in Brazilie. Waar dit soort ongefundeerde uitspraken vandaan komen weet ik niet maar het is bull shit. Nee, laten we trots zijn op onze Europese industrie. Vraag jij je nooit af waarom het vlees van Belgie en Ierland zo overdreven zwaar is? Vraag jij je nooit af waarom er STEEDS weer problemen zijn met EUROPESE bedrijven. Laten we de laatste 15 jaar doornemen. Dioxine, BSE (150 DODEN ! !), verrot vlees verwerken, Gammelfleisch schandalen. Nee, laten we ons als producenten nu ook eens kritisch naar onszelf kijken. Daarbij komt dat Europa volgend jaar weer een procent MINDER zelfvoorzienend is. Nee, doorgaan op deze weg. Heel verstandig. Even voor je economisch beeld. Onze subsidie (wij zijn slechts 6% van de EU bevolking) is 30% van de TOTALE EU begroting. De import loopt voornamelijk via Rotterdam. Voor elke kilo vlees dat wordt geimporteerd, betaalt een importeur 12,8% heffing en ook nog eens EURO 3,034 PER KILO. JP Balkende heeft geregeld dat een gedeelte van dit geld in ONS land achterblijft. Dat valt nu allemaal weg. Dankzij de Ieren en Engelsen. Engeland, daar hebben ze toch ook MKZ?????? Laatste actieve uitbraak 2 maand geleden, Brazilie 2 JAAR geleden. Kijk even op www.meatandmeal.nl (zie de reacties van de vleesverwerkende industrie die nu kapot gemaakt wordt). Succes !

 • no-profile-image

  Piet

  De grenzen voor het Braziliaanse vlees moeten natuurlijk gesloten blijven. Dit vlees is namelijk slecht voor de volksgezondheid (met allerlei in Nederland verboden groeibevorderaars). Verder houdt het de prijzen voor het Europese vlees hoog. Daar heeft iedereen profijt van.

 • no-profile-image

  gert

  als de import uit brazilie gesloten blijft zullen de prijzen zeker stijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.