Varkenshouderij

Achtergrond 918 x bekeken

Varkens klaar voor de kou

Echte winters bestaan niet meer. Toch kan de temperatuur onder de nul graden duiken in de winter. Aan de hand van deze artikelen helpt u uw varkens de winter door. Boerderij verzamelde ze voor u.

Conditie in de winter op peil

Conditieverlies van dragende zeugen ligt in de koude maanden van het jaar op de loer. De zeug kan in een negatieve spiraal belanden.
Lees het artikel »

Goed voorbereid de winter in met een strostal

Vermeerderaars die werken met strostallen voor dragende zeugen moeten nu aandacht besteden aan een aantal praktische
zaken.Welzijn van zeug en varkenshouder zijn met de naderende winterperiode van belang.Tips om de kou te weerstaan.
Lees het artikel »

Ga voorbereid de winter in

De kans op koude periodes met vorst neemt rond deze tijd toe. Een varkenshouder kan zich voorbereiden om hier zo min mogelijk last of schade van te hebben.
Lees het artikel »

Uit de kou met ketel op maat

CV-ketels zijn in efficiëntie flink verbeterd, ter wijl op een varkensbedrijf per zeug minder warmte nodig is. Geld is te besparen met een kleinere, maar veel efficiëntere ketel.
Lees het artikel »

Even de zaak weer regelen

De periode van grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht breekt weer aan. Dit vereist een goede werking en instelling van ventilatie en verwarming.
Lees het artikel »

Zie, voel en ruik of stalklimaat goed is

De snelheid, stroming en samenstelling van de lucht vormen samen met de temperatuur het stalklimaat. Varkenshouderij geeft 17 tips om te beoordelen of het klimaat goed is.
Lees het artikel »

42 kilometer slang voor stabiel klimaat

Door opwarming en afkoeling van buitenlucht krijgt Mark van Dijk een stabiel klimaat in zijn zeugenstal. De extra investering van €110.000 verdient hij terug.
Lees het artikel »

Prijzige hulp bij sturen stalklimaat

In de winter met grondwater verwarmen en in de zomer koelen; dat doet Geo Balance. Bij een grote besparing op de gasrekening kan het systeem uit. Hier is het omslagpunt berekend.
Lees het artikel »

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.