Varkenshouderij

Achtergrond 163 x bekeken 1 reactie

Grote prijsval varkens blijft uit

De markt ontwikkelt zich anders dan velen vooraf inschatten de tweede helft van december. Er werd ernstig rekening gehouden met een prijsval van 5 cent of meer in week 2 van dit jaar. Zo ging het voorgaande jaren immers ook, terwijl in 2007 de feestdagen nog eens midden in de week vielen zodat er veel varkens bleven liggen tot in het nieuwe jaar. Blijkbaar heeft iedereen goed ingespeeld op de feestdagen door vooruit te werken en de beschikbare werkdagen goed te benutten. In Nederland is het aanbod deze week groter dan de slachtcapaciteit. Er is echter een vluchtweg. Veel handelaren ervaren dat er in Duitsland wel wat latente capaciteit zit zodat men goed met de varkens uit de voeten kan. Als het een beetje wil, is begin week 3 de ‘prop’ vleesvarkens weggewerkt die eind december ontstond.
Deze week worden de deelstukken van het varken overwegend prijshoudend verkocht. Het is nog te vroeg om te juichen. De vleesverkoop moet echt aantrekken komende tijd, anders zakt de varkensprijs alsnog komende week. Januari is nu eenmaal geen gemakkelijke maand als veel consumenten op de bodem van hun beurs tasten.

prognose

gelijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    ricardo

    je vergeet de 13e maand, het kan wat meevallen!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.