Varkenshouderij

Achtergrond 176 x bekeken 3 reacties

Biggenmarkt onveranderd stroef

Op de biggenmarkt is het een doffe ellende. Van verbetering was de afgelopen week nog niets te merken. Doordat de financiële resultaten in de vleesvarkenshouderij onveranderd slecht blijven is de oplegbereidheid onder de maat. Het vertrouwen bij mesters in hogere varkensprijzen is nog ver te zoeken. Deze situatie is zowel van toepassing op de Nederlandse markt als de exportmarkten.
Vooral biggen voor de vrije markt en restkoppels zijn lastig te vermarkten. Geleverd exportplaats was €24 per big het maximum in week 4. In vergelijking met de eerste helft van december vorig jaar is dat zo’n €7 minder.
Er is nog niets dat wijst op herstel. In de huidige markt is het aanbod eenvoudig te groot. Dat leidt tot prijsdruk. Spanjaarden en Italianen houden zich tot op heden nog opvallend rustig. Van Spanje wordt nog wel wat verwacht komende maand, daar moet het oplegseizoen nog 'echt' van start gaan.
Deze week is de inzet de noteringen onveranderd te houden. Dat is gelijk ook het hoogst haalbare in deze uiterst stroeve markt waar veel biggen onder de vraagprijs worden verkocht.

prognose

hooguit gelijk

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  tja

 • no-profile-image

  jef

  NEDERLAND is DE KRAAMKAMER van EUROPA. Hieperdepiep hoera,nog meer zeugen gaan houden en de biggen voor 15 euro ondere de kostprijs afleveren.Waar zijn we in godsnaam aan begonnen.Ik hoop dat dit een wijze les is voor de koeieboeren die denken dat ze nu ook veeeeeel meer koeien moeten gaan melken om dat de melk toevallig al 3 maanden iets beter betaald wordt.Veel succes!!!!

 • no-profile-image

  duitserke

  en maar investeren in nederland kijk eens over de grens domoren

Of registreer je om te kunnen reageren.