Varkenshouderij

Achtergrond 160 x bekeken 2 reacties

Barclays introduceert islamitisch producten

De Britse bank Barclays heeft vandaag drie beleggingsproducten voor moslims geïntroduceerd op de effectenbeurs in Amsterdam.

Nederland is na Groot-Brittannië het tweede land waar de bank deze 'zuivere' beleggingsfondsen op de markt brengt.

De islamitische producten van Barclays voldoen aan de plichtenleer, ofwel de sharia. Dit betekent onder meer dat de aanbieders geen rente in rekening mogen brengen of gelden mogen beleggen in de varkens-, dranken- en wapenindustrie.

Barclays werkt samen met drie islamitische geleerden die er op toezien dat de fondsen de regels van de sharia naleven. Voor de islamitische producten zijn door Barclays vooral fondsen geselecteerd uit de energie-, telecommunicatie- en it-sector.

Barclays brengt daarnaast bij de uitkering van het dividend een scheiding aan tussen 'zuivere' en 'onzuivere' delen. "Het dividend wordt overgemaakt naar de belegger met daarbij vermeld het percentage dat zuiver en onzuiver is'', lichtte Barclays toe. "De belegger kan dan zelf de keuze maken om het onzuivere deel over te maken naar een goed doel.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    A. Schep

    Inspelen op de markt, lijkt me een goede zet van Barclays. Nederlandse banken zijn er ook al tijden mee bezig maar laten hier steken vallen

  • no-profile-image

    Rob

    niet normaal meer, en die moslims maar zeuren over discriminatie, nou dit vind ik discriminatie!

Of registreer je om te kunnen reageren.