Varkenshouderij

Achtergrond 179 x bekeken 1 reactie

Nekslag voor biggenmarkt

In veel Europese landen zakte de varkensprijs in week 38. In Duitsland en Nederland met gemiddeld 5 cent per kg geslacht-gewicht. Door deze daling is het laatste beetje vertrouwen bij de mesters in heel Europa de grond in geboord. De druk op de biggenmarkt is al een aantal maanden groot. De noteringen zitten al weken vast op een extreem laag peil. Desondanks was een verlaging van de biggennoteringen deze week met €2 onvermijdelijk.
De biggenexport ligt grotendeels op zijn gat. De vraag op alle exportmarkten loopt verder terug. In enkele gevallen kopen mesters in Duitsland, waarmee een vaste koppeling is, elders voor minder geld biggen.
Bij de plaatsing van biggen hangt deze week veel af van de binnenlandse markt. Die zal echter onvoldoende soelaas bieden. Het biggenaanbod blijft groot. Van verdere invloed is dat er steeds meer en zwaardere biggen boven de markt blijven hangen. Wantrouwen over de ontwikkeling van de varkensprijs overheerst, zodat de export niet op gang komt.

prognose

geen verbetering

Eén reactie

  • no-profile-image

    ricardo

    dit is 100% marktwerking, veeboeren moeten dus ook niet te licht denken over marktconforme prijzen , geen marktbescherming betekend zelf de broek hoog houden, wees gewaarschuwd!

Of registreer je om te kunnen reageren.