Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Vervoersbeperking hindert biggenmarkt (archief)

Sinds vandaag (vrijdag) mogen weer biggen vervoerd worden naar andere bedrijven. Handelaren en transporteurs proberen zo snel mogelijk veel biggen te verplaatsen. In het binnenland is er voldoende ruimte omdat vleesvarkenshouders nauwelijks problemen ondervonden met het leveren aan de slachterij. Door MKZ-beperkingen is de export van biggen stilgevallen. Sinds vrijdag is export van grote koppels weer mogelijk, maar de stemming in het buitenland is niet best. Een deel van de Duitse mesters heeft lege plekken opgevuld met onder andere biggen uit Denemarken en het zuiden van Duitsland. De Spaanse markt blijft ook moeizaam, met alleen mogelijkheden om met prijsconcessies te leveren.

Prognose:

notering lager

Of registreer je om te kunnen reageren.