Varkenshouderij

Achtergrond 272 x bekeken

De PvdD en de schijn van schimmigheid (1)

Partij voor de Dieren heeft een punt rond vage overheidsinformatie bij GLB-enquête.

Sommige beweringen uit de dierenbeweging vind ik ronduit kolderiek. Maar de rap in het politieke handwerk bedreven rakende PvdD roert nu in enkele dagen tijd meerdere kwesties aan waarin ze naar mijn smaak een punt hebben. Ze zijn op het oog verschillend, maar hebben ook iets gemeen: gedoe over de openheid van de overheid.

Discussie op site LNV

Op naar de eerste kwestie. LNV heeft een forum op zijn site waar mensen hun mening kunnen geven over de toekomst van het EU-landbouwbeleid. U weet wel, met de landbouwpremies waar weerstand tegen bestaat. Tot binnen het CDA aan toe: het was immers premier Balkenende die juli 2005 schreef over ‘rivieren aan subsidies’ in een brief in het Britse dagblad The Guardian. Met de discussie over het toekomstige EU-landbouwbeleid wil LNV zijn beleid verder vormgeven. Tegelijkertijd is het een beladen onderwerp.

Nu komt dierenpartij PvdD met de kritiek dat LNV de enquête wegstopt in zijn website en drempels opwerpt met een verplichte registratie voor deelnemers. Natuurlijk is hierbij de wat vileine suggestie: wíl LNV wel veel reacties in deze beladen discussie?

Wie op de site kijkt, moet na weken ‘discussie’ in ieder geval constateren dat het dunnetjes is. De gedachtewisseling weet nog geen massa’s te bekoren. Als je de banner rechts op de homepage van LNV over het hoofd ziet, is het een gezoek. Dat laat de PvdD niet op zich zitten. Die doet een oproep aan sympathisanten om zich op de LNV-site te roeren. Stel je voor dat straks heel dierenminnend Nederland er een lans breekt tegen de meeste agrarische subsidies... Kortom, of dit zo uit gaat pakken als LNV heeft gewild? Ik vraag het me af.

« vorige | volgende »

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.