Varkenshouderij

Achtergrond 266 x bekeken

Ventilatie in de zomer

De zomer is een een periode met hoge temperaturen, waarbij het 's nachts maar weinig afkoelt. Goed werkende en onderhouden apparatuur is daarbij van belang. Boerderij zet voor u aandactspunten op een rij.

Stal klaarmaken voor de zomer

De zomer is de tijd van hogere temperaturen én de tijd om onderhoud te plegen aan de stal. Zorg dat u op deze periode bent voorbereid. Enkele aandachtspunten op een rijtje. Lees de pdf »

Check de ventilatie

Boerderij geeft een aantal tips rond ventilatie in de zomer.
Lees de pdf »

Smoor acute hitte met 15 tips

In de zomer kan de temperatuur ineens oplopen naar 35 graden. Laatste redmiddelen om problemen vooral bij zware vleesvarkens en dragende zeugen te voorkomen. Lees de pdf »

Verse lucht levensbelang

Vooral in de zomer is het belangrijk dat varkens voldoende verse lucht krijgen, met de juiste snelheid. Het voorkomt gezond-heidsproblemen en daling van de resultaten. Lees de pdf »

Ook in voor- en naseizoen moeilijk ventileren

Ook in het voor- en najaar is het moeilijk ventileren. Boerderij heeft ook hierover een aantal artikelen verzameld.

Voorjaar vraagt check klimaat

Overdag kan het al aardig warm worden, terwijl de nachten vaak koud zijn. Lees de pdf »

Varken mag niets merken van de herfst

Als de bladeren vallen,wordt in veel stallen de stemming depressief. Wie het stalklimaat niet goed in de vingers heeft, kan gezondheidsproblemen onder varkens verwachten. Loop voor de herfst de klimaatinstallatie na. Lees de pdf »

Laat de herfst u niet verrassen

De R zit weer in de maand. Sterke temperatuurverschillen tussen dag en nacht en toenemende wind kenmerken deze tijd van het jaar.Met gerichte maatregelen kunt u de nadelige invloed van het weer op het klimaat in de stal beperken. Lees de pdf »

Laat apparatuur de ventilatie regelen

In het vroege voorjaar wisselen de weersomstandigheden sterk. Er zijn grote temperatuurschommelingen en het kan hard waaien. Wijzig de stalventilatie daarom niet te drastisch. Lees de pdf »

Marc Dijkerman

Of registreer je om te kunnen reageren.