Varkenshouderij

Achtergrond 191 x bekeken

Aanhoudend krap aanbod varkens (archief)

De prijsstijging in week 28 was min of meer afgedwongen. Naarmate de week vorderde begon de vleeshandel beter op gang te komen. Vooral grillartikelen deden het goed. Desondanks ligt de inkoopprijs voor de slachterijen te hoog. Mede doordat de Engelse markt niet wil aantrekken. Het fundament onder de prijsstijging is daarom zwak.
Het binnenlandse aanbod pakt komende week iets ruimer uit maar dat leidt niet tot prijsbederf. Om de biggenafzet op gang te houden worden de varkens als het ware de hokken uitgejaagd. Daar staat een krap Duits aanbod tegenover. Wekelijks lopen daar de slachtaantallen terug, en liggen nu iets boven de 800.000 stuks.
De levende export blijft redelijk op peil. Belangrijkste afnemers zijn Polen en Hongarije. De Hongaarse prijs schommelt rond de €1,20 per kg levend-gewicht en is daarmee alleen interessant voor de mindere kwaliteit varkens.

prognose

Prijs stijgt 4 tot 5 cent

Of registreer je om te kunnen reageren.